avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere copil

Buna seara!Am o fetita de 8 luni, nascuta in aprilie.Sotul meu care lucreaya la ISU este in concediu de crestere a copilul din mai.Am dori sa stim cand se poate intoarce la munca, daca poate sa stea pana la doi ani ai fetite in concediu.Noi am vrea sa stea pana la doi ani, dar am auyit ca trebuie sa mearga cu cateva yile inainte de a implinifata 2 ani.Cineva ne-a zis ca trebuie sa mearga inainte de a face fata 1 an.Multumesc mult pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:34, 18 Decembrie 2013
Pentru ce concediu a optat? 1 an sau 2 ani?
Aceasta cerere se depune la inceput si nu se poate modifica durata concediului de crestere a copilului.
pentru 2 ani, fiindca de la munca i-a spus ca poate sa revina cand vrea dar acum auzim fel si fel de ariante.O sa intrebe si la munca dar mai bine sa mai intrebam si pe aici.
1. O persoana care se afla in concediu crestere copil (CCC) poate oricand sa reia activitatea si apoi, daca doreste, sa revina in CCC.

2. - Daca sotul a optat pentru CCC pana la 2 ani indemnizatia se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Incepand cu ziua urmatoare trebuie sa reia activitatea.

3. - Daca sotul reia activitatea dupa ce copilul implineste 1 an poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implinste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil MariaRamona MariaRamona Este obligatoriu sa stau in concediu pentru cresterea copilului? Am efectuat concediu de maternitate si vreau sa revin la serviciu. Angajatorul este privat de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ramona727 ramona727 am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)