avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Este obligatoriu sa stau in concediu pentru cresterea copilului? Am efectuat concediu de maternitate si vreau sa revin la serviciu. Angajatorul este privat de anumite cheltuieli?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 26 Martie 2015
In situatia in care va puteti relua activitatea dupa terminarea concediului de maternitate, o puteti face si veti primi, pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil a unui stimulent de insertie si o alocatie mai mare pe aceasi perioada.
1. - Nu exista obligatia legala de a intra in concediu crestere copil (CCC).
- CCC se acorda numai la cererea dvs.

2. - Dar puteti beneficia direct de de stimulentul de insertie (fara a intra in CCC) de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

3. Angajatorul nu poate decat sa se bucure ca prestati activitate in loc a intrati in CCC.

4. De la Primarie luati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie acte pe care le depuneti apoi tot la Primarie.

5. Veti mai primi si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana implineste 18 ani.
Sotia mea s-a intors la serviciu de 3 luni de cand a fost in concediu de maternitate. Poate sa beneficieze de acel stimulent de insertie retroactiv? Nu am stiut ca poate sa ia acesti bani.
ilie88:

1. Cred ca nu a fost in concediu de maternitate ci in concediu crestere copil (CCC).

2. Spuneti pentru ce fel de CCC a optat, pana la varsta copilului de 1 an sau de 2 ani?

3. Care este data nasterii copilului?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Data nasterii copilului este 11.12.2014

Alte discuții în legătură

Mama necasatorita, fara venituri, stimulent de insertie pentru tata georgedo georgedo Buna ziua. In cazul in care mama este necasatorita fara venituri in ultimele 12 luni, cu copil recunoscut de tata care are un loc de munca, exista ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce aspecte trebuie avute in vedere dpdv contabil daca o angajata revine la serviciu dupa 10 luni de la nasterea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)