avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale lmpozite teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

lmpozite teren

Buna seara! Imi puteti spune va rog anul din care au inceput sa fie impozitate terenurile extravilan arabil? O alta intrebare: Care este procentul de penalizare pentru neplata impozitului pentru un an?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:53, 18 Decembrie 2013
1. 01.01.2003
Impozitul pe terenul aflat in extravilan apare pentru prima data reglementat in OG 36/2002
[ link extern ]
[ link extern ]

OG 36/2002 a abrogat Legea 27/1994 privind impozitele si taxele locale care nu prevedea decat plata impozitului pe terenul aflat in comune/orase/municipii -adica in intravilan-. :

Lege 27/1994
[ link extern ]
CAPITOLUL III: Impozitul pe teren
Art. 13
Contribuabilii, definiti potrivit legii, care detin in proprietate suprafete de teren, situate in municipii, orase si comune, datoreaza impozitul pe teren conform dispozitiilor legii.


OG36/2002 :
CAPITOLUL III: Impozitul şi taxa pe teren
Art. 11
Contribuabilii care deţin în proprietate terenuri situate în municipii, oraşe şi comune, în intravilanul sau în extravilanul localităţilor datorează impozit pe teren.

OG 36/ 2002 a fost apoi abrogata de Codul fiscal 571/2003

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

2. Pentru neachitarea la termene scadente a sumelor datorate bugetului loca se calculeaza majorari de intarziere de 2% -aplicat la suma datorata- pe fiecare luna sau fractiune de luna(zile) intarziere incepand cu ziua urmatoare termenului de scadenta
Conform codului de procedura fiscala :
Art. 124^1 Majorări de întârziere în cazul creanţelor datorate bugetelor locale
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 119 alin. (1) şi art. 120^1, pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată datorate bugetelor locale, se datorează după acest termen majorări de întârziere.
(2) Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.
(3) Prevederile art. 119 —124 sunt aplicabile în mod corespunzător.
(4) Pentru sumele de restituit de la bugetul local se datorează dobândă. Nivelul şi modul de calcul al dobânzii sunt cele prevăzute la alin. (2)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA Cum se calculeaza majorarile la un impozit pe cladiri persoana juridica datorat din 2009 achitat in martie 2013, de exemplu in suma de 1056? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Scadenta impozitelor datorate bugetelor locale (impozite pe cladiri, terenuri, etc) clementmihai clementmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. Este vorba despre scadenta la impozitele datorate bugetelor locale. Potrivit art. 255 din ... (vezi toată discuția)
Taxa pe pamantul arabil sorinci sorinci Buna ziua, As dori sa va intreb ce sanctiuni prevede leagea in cazul neplatirii impozitului pe pamantul agricol (destinatie culturi de griu, porumb)? Ce se ... (vezi toată discuția)