avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata zilelor de weekend si nici recuperate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata zilelor de weekend si nici recuperate

Buna ziua

Sunt sofer de camion la o firma destul de mare, cu peste 40 de angajati. Ca sofer, cand ma duc in delegatie, stau cate 2-3 saptamani in cursa, evident stau si sambetele si duminicile pe afara, adica in deplasare. Revenind din cursa nici nu mi-se da zile de recupereare pt. weekendurile si zielel de sarbatori legale lucrate (fiind in delegatie, in cursa) si nici nu se platesc. Zilele lucrate sambata si duminica, si zilele de sarbatori oficiale nu este obliugatoriu sa ne dea in recuperare sau sa ne plateasca?
In mod fizic eu nu reusesc sa stau acasa lunar decat doua-trei zile, cand ma intorc din cursa (curse internationale), ma forteaza sa ma duc la munca 8 ore, si lunar am cate 3-4 sambete, 3-4 duminici lucrate.
Intrebarea mea este daca exista o lege care reglementeaza aceste lucruri si daca cumva putem obtine legal zile de recupera pt. weekedurile lucrate.
Multumesc, multumim anticipat pt. raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:31, 18 Decembrie 2013
Deci efectiv eu nu am dreptul la nici o zii libera, nu am posibilitatea sa stau acasa, legea nu-mi permite sa fiu cu familia, exact ca un puscarias. Bravo. Legi pt. patronii firmelor.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
balogh77, utilizator
In cazul în care conducătorul auto decide să facă acest lucru, perioadele de repaus zilnic şi perioadele de repaus săptămânal reduse pot fi efectuate la bordul vehiculului, cu condiţia ca vehiculul să fie în staţionare şi să fie dotat cu cabină de dormit corespunzătoare.
cand ati semnat contractul de munca trebuia sa luati in calcul toate aceste lucruri, mai ales ca, in aceste zile nu prestati munca pentru angajator .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpi de conducere in 3 soferi adi-arad adi-arad poate cineva sa-mi spuna timpii de conducere la autocar in 3 sau 4 soferi? (vezi toată discuția)
Cum pontam soferii de tir ncris78 ncris78 Un sofer de tir, care lucreaza 9-10 ore pe zi, apoi face pauza legala, cum se ponteaza? Acesta lucreaza si noaptea uneori. Trebuie acordat un spor pentru orele ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)