avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Acordare despagubire in cazul producerii unui risc ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Acordare despagubire in cazul producerii unui risc asigurat

Am fost inundata de vecinul de deasupra apartamentului;si eu si d-lui avem polite de asigurare suplimentara(printre riscuri aflindu-se si inundatia)a locuintei;deoarece d-lui sustine ca inundatia a fost probabil provocata de o teava din coloana comuna a blocului,va trebui sa solicit constatarea din partea firmei la care eu am asigurarea facultativa;as dori sa stiu daca agentul constatator vine si constata si despagubeste,urmand ca ulterior sa se indrepte asupra vinovatului,sau despagubeste doar in baza sumelor platite de mine(asta pentru ca poate as putea rezolva problema inainte, pe cale amiabila, cu vecinul sau asoc de locatari,dar nu cunosc cauza care a provocat inundatia pe un perete si cu cu tevi comune ale blocului);daca chem un instalator sa constate cauza ,nu stiu daca nu ma complic din dorinta mea de a nu intra in conflict cu nimeni;
Multumesc anticipat pentru un sfat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:30, 20 Decembrie 2013
Asiguratorul plateste functie de acoperiri + cauza evenimentului.Daca este vina vecinului de sus si acesta are acoperita raspunderea civila, indemnizatia va acoperi pagubele.Daca inundatia provine de la coloana comuna, asociatia suporta.Dv. sunteti despagubita doar daca inundatia s-a produs de la instalatia proprie dar atentie la excluderile din polita.S-ar putea sa se incadreze in "defecte prin uzura/corodare in timp" si sa aveti surpriza unui refuz.In orice caz, sarcina dovedirii producerii unui eveniment acoperit, revine asiguratului, asa ca este bine sa studiati bine prevederile din contract si sa avizati dauna ca atare, invitand asiguratorul la constatarea si evaluarea pagubei pe care o va acoperi, inainte de a efectua reparatiile.(chiar daca doriti sa efectuati reparatia in regie proprie)
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii despagubiri mayam mayam In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecinul de la etajul superior bozzzan bozzzan Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Vecinul de deasupra nu locuieste in imobil (lucreaza intr-o tara straina) si vine ... (vezi toată discuția)
Am asigurare facultativă dar firma refuză să mă despăgubească pentru inundarea apartamentului. cărei autorități mă pot adresa? ContSters404753 ContSters404753 Pe langa asigurarea obligatorie PAD, am si asigurare facultativa pentru apartament la Groupama, pentru valoarea de de 150.000 euro, si platesc o suma destul ... (vezi toată discuția)