avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Modificare capital social SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Modificare capital social SRL

Buna ziua,
Am rugamintea sa imi spuneti ce documente trebuie intocmite pentru : -

- la infiintarea unui srl cu doi asociati, s-a adus aport la capital de catre unul dintre asociati un autoturism - opel - , care in momentul de fata figureaza in capitalul social. Se doreste scoaterea autoturismului din capitalul social fiind integral amortizat si restituirea lui catre asociat sau casarea , iar aportul la capitalul social sa fie inlocuit cu numerar.

Intrebarea este ce anume trebuie dus la Registrul Comertului
Multumesc,
O zi frumoasa si sarbatori fericite tuturor

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 15:15, 21 Decembrie 2013
Potrivit pct.243 alin.(5)din ANEXA la OMFP nr.3055/2009,scoaterea din evidenta a unui bun care a constituit aport la capitalul social nu modifica capitalul social. In toate cazurile de modificare a capitalului social,aceasta se efectueaza in baza hotararii adunarii generale a actionarilor. Daca se doreste inlocuirea cu numerar a aportului la capitalul social,adunarea generala a asociatilor trebuie sa hotarasca modificarea actului constitutiv,asa cum prevede si art.194 din Legea societatilor comerciale nr.31/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil - parte din capitalul social calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Din experientele voastre, as vrea sa stiu cum se poate vinde mai repede si simplu o parte dintr-un teren adus aport la capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Diminuare capital louisa louisa Ma aflu in urmatoarea situatie: Unul din asociatii firmei a adus ca aport o cladire la capitalul societatii iar acum ca urmare a reevaluarii a iesit o valoare ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin aport in numerar monika2010 monika2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare, un srl,doreste o marire de capital de la 200 lei la 2000lei, prin aport in numerar,ce acte trebuie intocmite si cum se ... (vezi toată discuția)