avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA locuinta personala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA locuinta personala

am dobandit prin cumparare un apartament (s=120mp), in 2012.
acum doresc sa-l vand in ianuarie 2014, am pana in 25 de ani este singura tranzactie facuta, unde ma incadrez ? platesc tva 24%, 5% sau nu platesc nimic ?
pretul de vanzare este acelasi cu cel de cumparare #-o
multumesc
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:00, 25 Decembrie 2013
Buna ziua,

Daca nu efectuati operatiuni de vanzare a imobilelor cu caracter de continuitate nu aveti obligatii in ce priveste TVA.
Potrivit punctului 2 din normele art.127, persoanele fizice nu se consideră că realizează o activitate economică în sfera de aplicare a taxei atunci când obţin venituri din vânzarea locuinţelor proprietate personală sau a altor bunuri care au fost folosite de către acestea pentru scopuri personale. În categoria bunurilor utilizate în scopuri personale se includ construcţiile şi, după caz, terenul aferent acestora, proprietate personală a persoanelor fizice care au fost utilizate în scop de locuinţă, inclusiv casele de vacanţă, orice alte bunuri utilizate în scop personal de persoana fizică, precum şi bunurile de orice natură moştenite legal sau dobândite ca urmare a măsurilor reparatorii prevăzute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate.

Numai bine
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să vând un al doilea teren moștenit, cumpărătorul este persoană juridică. plătesc tva la această tranzacție? gpestean gpestean Anul acesta in luna martie am vandut un teren pe care-l am mostenire de la parinti. Am gasit cumparator si pentru cel de-al doilea teren pe care l-am mostenit. ... (vezi toată discuția)
Tva persoana fizica r111 r111 Asi dori o lamurire: Am vandut un imobil.Cu suma incasata doresc sa renovez un alt imobil pe care il am deja in proprietate.Pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Impozit, tva - imobiliare persoane fizice dobrila dobrila in urma unei succesiuni raman 3 proprietari cu cote 10/16, 3/16, 3/16 unul din proprietari vinde cota de 3/16 (nu depaseste 450000) celui care are deja ... (vezi toată discuția)