avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... declaratii avere+interese
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

declaratii avere+interese

Buna ziua la toata lumea:)

Rog specialistii sa-mi spuna si mie ce trebuie sa inteleg din: " Persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si de interese anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anterior (art.42(2) din Lg. 144/2007 actualizata).
Ma refer la cum trebuie inteles termenul actualizare. Dupa mine, trebuie depuse anual doar daca au survenit ceva modificari fata de declaratia precedenta, dar... Multumesc pentru toate interventiile.
Cel mai recent răspuns: tina_d , utilizator 19:27, 12 Aprilie 2009
Art. 42. - (1) Declaratiile de avere si de interese se depun in termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii.
(2) Persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si de interese anual, cel mai tarziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior.
Din parcurgerea alin. 2 consider ca trebuie actualizate declaratiile de avere si de interese in fiecare an pentru anul fiscal anterior.Intr-adevar nu se precizeaza cum se procedeaza daca aceste declaratii nu se modifica.Probabil se vor depune cu aceleasi mentioni ca in anul precedent din moment ce au oligatia sa le depuna anual.
Dispozitia legala imperativa se refera la depunerea sau actualizarea anuala a acestor declaratii.

Pana acum legiuitorul a apreciat ca aceleasi declaratii-tip trebuie depuse in fiecare an. In opinia mea, existau mai multe variante, inclusiv declaratia pe propria raspundere ca nu au intervenit modificari, sub sanctiunea prevazuta la art. 292 Cod penal.

Deocamdata nimeni nu s-a gandit la functionarii publici care completeaza in fiecare an si in mod inutil aceleasi declaratii.
ufff, ce ti-e si cu legislatia asta... nici in padure nu e asa hatis!#-o

multumesc pentru raspunsuri=D> va doresc numai vara in minte si eterna primavara in inima ;)
Anual se schimba venitul incasat si trebuie depusa declaratia de avere, chiar daca alte elemente nu se modifica.
Oricum nu uitati sa le depuneti ca altfel vine A.N.I. si va amendeaza. Am colegi care au platit amenda si acum A.N.I. le controleaza averea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare declaratie avere si interese la incheierea colaborarii costud costud O perioada am detinut o functie pentru care depuneam anual declaratie de avere si interese. In martie 2015 am renuntat la respectiva functie si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Declaratia de avere si declaratia de interese lisav lisav Buna ziua, Sunt functionar public-Resurse umane si am primit prin Dispozitia primarului atributii referitoare Declaratiile de avere si interese ale ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratii de avere si interese VivieneV VivieneV termenul de 10 zile de depunere catre ANI se refera la zile calendaristice sau lucrătoare? (vezi toată discuția)