avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Actualizare declaratie avere si interese la incheierea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Actualizare declaratie avere si interese la incheierea colaborarii

O perioada am detinut o functie pentru care depuneam anual declaratie de avere si interese. In martie 2015 am renuntat la respectiva functie si mi s-a comunicat ca trebuie sa actualizez cele doua declaratii.
imi puteti spune va rog care este temeiul legal pentru aceasta solicitare si care este perioada pentru care trebuie actualizate respectivele documente (doar anul 2014 sau si perioada din 2015 pana la data renuntarii la functie).
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
costud, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:30, 20 Aprilie 2015
Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice
art.. 4
(1) Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se depun în termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii.
(2) Persoanele prevăzute de prezenta lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie. Declaraţiile de avere se întocmesc după cum urmează: pentru anul fiscal anterior încheiat la 31 decembrie, în cazul veniturilor, respectiv situaţia la data declarării pentru celelalte capitole din declaraţie, potrivit anexei nr. 1. Persoanele suspendate din exerciţiul funcţiei sau al demnităţii publice pentru o perioadă ce acoperă integral un an fiscal vor actualiza declaraţiile în termen de 30 de zile de la data încetării suspendării.
(3) În termen de cel mult 30 de zile de la data încheierii mandatului sau a încetării activităţii, persoanele prevăzute de prezenta lege au obligaţia să depună noi declaraţii de avere şi declaraţii de interese.
(4) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele care nu aveau obligaţia de a depune declaraţia de avere şi declaraţia de interese, şi pentru care prezenta lege stabileşte această obligaţie, trebuie să depună aceste declaraţii, potrivit legii.
In termen de 30 de zile de la data la care v-a incetat raportul de serviciu, sunteti obligat sa depuneti declaratia de avere si de interese (in declaratia de avere, pentru cap VII - cel cu veniturile, va raportati la anul fiscal 2014, pentru toate celelalte capitole, de la data cand ati depus ultima declaratie si pana in prezent) - art. 4 alin. 3 din legea nr. 176/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de avere si declaratia de interese lisav lisav Buna ziua, Sunt functionar public-Resurse umane si am primit prin Dispozitia primarului atributii referitoare Declaratiile de avere si interese ale ... (vezi toată discuția)
Averi si interese nedeclarate de primarie utilinro utilinro 1. Cand a/au aparut legea/legile care obliga pe functionarii publici sa-si declare averile si interesele? Se arhiveaza declaratiile din anii precedenti dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendare raporturi de serviciu, obligatie completare declaratii de avere si interese? iia iia Daca un functionar public solicita suspendarea raporturilor de serviciu pentru ingrijire copil pana la doi ani, are obligatia sa completeze declaratia de avere ... (vezi toată discuția)