@Quartila Sincer va spun: In cazul expirarii ITP-ului pot sa accept variante de interpretare (semantica) desi intre
In concluzie, ati spus!
si
S-a dedus!
Este o diferenta majora.
Trecem totusi mai departe, la rate unde dvs spuneti:
Asta din prisma faptului ca, in contractul dvs de v-c, scrie ca plata se face in rate. De unde se intelege ca nu sunteti inca proprietar pe deplin. Intrucat nu ati achitat inca toti banii. Iar la momentul de fata, neavand un alt act al masinii cu care sa justificati proprietatea, o puteti face doar cu contractul de vanzare - cumparare.
Asta de unde ati dedus-o?
Inca din primul mesaj am spus foarte clar:
- sunt platite toate ratele (se intampla in 2012)
Si in alt raspuns:
In contractu de V-C, plata apare intr-o singura transa la data semnarii lui.
Nu a fost suficient de clar si concis? In concluzie s-au platit toate ratele, ba chiar in contract este specificat ca plata s-a facut in totalitate la semnarea lui.
Trecand peste faptul ca cei de la RAR mi-au spus cum sa procedez, "falsul in declaratia" de pierdere a cartii nu poate fi probata decat daca fostul proprietar vine personal si aduce cartea, lucru care ar putea insemna alte chestii pentru el, in conceptia mea.
Dvs. spuneti:
neavand un alt act al masinii cu care sa justificati proprietatea, o puteti face doar cu contractul de vanzare - cumparare.
Am specificat deja suficient de clar si concis (cred eu) ca am absolut toate actele exceptand cartea de identitate a masinii in original. Am specificat ca am atestatul fiscal si ca masina a fost radiata de pe numele lui la finante (de catre el) si ca este pe numele meu la finante , eu platind deja impozit pentru ea, pe numele meu.
De ex. la RAR, daca veti fi intrebat unde este cartea masinii ce veti spune ?
Am explicat foarte clar situatia asa cum este ea in realitate si mi s-a spus sa incep procedura de eliberare duplicat caci este singura procedura valida, deoarce, printre altele pe contractul de V-C este scris ca eu confirm ca am primit Cartea de identitate a masinii (cheile, etc..).
Astfel, neatentia dvs. l-a indus in eroare si pe Domnul romania_inedit care a preluat mai departe afirmatia neachitarii totale a ratelor, lucru fals.
Totusi, multumesc pentru timpul acordat, apreciez foarte mult asta, sincer.
@Domnule romania_inedit:
Legat de cele 3 exemplare, si eu am ramas surprins sa ma trezesc cu toate copiile de pe C-V in mapa cu acte. Foarte probabil le-a lasat la mine pe toate urmand, cand ajungeam acasa sa ii dau o copie, el neavand nici o mapa, etc. Si am uitat amandoi, ramanand toate la mine. Sincer, acum si eu m-am gandit cam cat de neglijent a putut el sa fie sa nu ia copia lui.
Legat de rate, am specificat deja mai sus ca au fost achitate in totalitate(desigur, cu martori, etc). Am specificat deja pe ce baza isi intemeiaza pretentiile insa o sa mai repet odata ca sa fie clar:
- sustine inca din 2012 ca a primit 3 amenzi pentru lipsa rovigneta in perioada de dupa momentul semnarii contractului. ( inseamna un total de 750 lei)
- acum circa 1 an de zile i-am platit o amenda (250 lei) si i-am solicitat sa imi aduca copie dupa dovada platii amenzii respective , precum si copie dupa cele 3 amenzi primite.
- nu mi-a adus nici in ziua de azi nici o copie iar acum imi cere banii pe celelalte 2 amenzi ramase ( 500 lei) plus inca 200 lei pentru ca asa vrea el, deci in total 700 lei.
- eu i-am zis ca nu mai cred ca acele amenzi exista si ca nu le-a inventat el (mai ales ca am facut cerere de raport existenta rovigneta pe intregul an iar el sustine ca nu l-a primit).
- eu i-am zis ca nu ii voi da nici un ban pana cand nu imi arata copie dupa chitanta platii primei amenzi si copie dupa celelalte doua amenzi. Nu vrea sa mi le arate, deci nu am pentru ce sa ii dau banii si i-am spus asta.
- el spune ca nu imi da cartea pana in momentul in care ii dau banii.
Si aici se termina teleovela.
Contractul a fost semnat de ambele parti deci varianta cu "nu a semnat" pica. Cum am mai specificat, exista martori ca am achitat banii, am atestatul fiscal original pe care mi l-a dat el (e clar ca nu puteam sa il obtin eu, nu?) , este radiata fiscal de pe numele lui, este adaugata fiscal pe numele meu, etc.
Actiunea de cerere duplicat CIV mi s-a cerut de la RAR, dupa ce am specificat clar situatia: ca fostul proprietar nu vrea sa imi dea originalul.
Deja am depus actele, am facut ITP-ul, totul a fost ok cu exceptia promovarii ITP-ului deoarece la verificare a luat-o razna motorul, inginerul de acolo spunandu-mi ca am apa in benzina (de ordinul peste 1 litru), motorul mergand neregulat, astfel neputand face testul de noxe. Asta pe langa alte mici probleme.
Nu o sa intru in supozitii legate de acest lucru. O sa fac iarasi ITP in revenire si asta este.
Multumesc inca odata pentru raspunsuri si sper ca acest mesaj a clarificat mai bine lucrurile (desigur, din perspectiva mea).
Cu stima,
Lucian