avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... vanzarea unui autovehicul la care nu s-a facut ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

vanzarea unui autovehicul la care nu s-a facut radierea in 30 de zile

buna seara.as dori sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt. radierea unui autovehicul pe care l-am vandut de 2ani , i-mi vin amenzi de neplata a rovinietei .mentionez ca, cartea de identitate este la mine deoarece masina s-a vandut cu motor defect.este radiata de la primarie...si totusi a reusit sa-i faca itp-ul fara carte.acum este la al doilea proprietar care nu bine voieste sa inmatriculeze masina.va rog sa i-mi spuneti cum sa procedez pt. radierea autovehicului. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:30, 30 Aprilie 2016
Radierea autovehicului din circulatie nu o puteti face dvs. deoarece acum inregistrarea in circulatie este continua de la prima inmatriculare pana cand masina este scoasa din circulatie prin distrugere, depozitare definitiva sau vanzare in afara RO.

Exista posibilitatea actionarii in instanta a cumparatorului pentru obligarea acestuia sa inmatriculeze masina sau calea de mai jos avand in vedere efectuarea ITP fara CIV in original.

Efectuarea ITP fara detinerea CIV in original este ilegala, astfel ca puteti adresa o petitie la RAR prezentand contractul de v/c si o copie scanata color a CIV.
[ link extern ]

Pe pagina de trimitere online a petitiei la RAR nu exista posibilitate incarcarii de documente, in schimb o puteti face incarcand documentul scanat in format jpeg folosind postimage.org
[ link extern ]
si copiati linkul in cuprinsul petitiei.

Astfel va veti lamuri si cum s-a facut ITP dar in primul rand RAR-ul va retrage certificatul de inmatriculare de la actualul proprietar, iar talonul nu va putea fi recuperat de la politie decat de catre proprietarul care este inregistrat la politie, adica de catre dvoastra.

Parerea mea este sa recuperati talonul de la politie dupa ce va vor fi achitate toate amenzile pentru rovinieta.

Este o cale mai ocolita, de altfel, pe langa solutia propusa puteti sesiza si politia cu privire la modalitatea de efectuare a ITP si puteti actiona si cumparatorul in instanta pentru obligatia de a inmatricula masina.

sa ii faceti pe toti cei implicati sa raspunda in fata legii!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Divort - proprietate auto jean66 jean66 Buna ziua, as avea urmatoarea problema : fiind in cursul divortului, sunt amenintat de sotie ca va radia din circulatie autoturismul familiei. achizitionat in ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina fara forme finalizate Mar1ono1 Mar1ono1 Buna seara Am si eu o problema...cu care ma confrunt de vreo 1 an ...am intrebat in stanga si in dreapta la avocati,polițiștii,sefi de post etc...am ... (vezi toată discuția)