avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie suma bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie suma bani

Buna ziua. Va rog sa-mi acordati sprijinul in rezolvarea urmatoarei probleme: Vrem sa cumparam un apartament cu credit ipotecar. Sotul este titular de credit si mama mea coplatitor. Proprietari vom fi eu si sotul meu. Mai mult de jumatate din suma platita pentru apartament provine de la mama mea, care a vandut o mostenire si mi-a dat mie o parte din bani. Mai am doi frati. Pe unul din ei mama l-a despagubit cu o suma de bani si pe celalalt urmeaza sa-l despagubim noi. Am mai multe intrebari:
1. Ce acte trebuie sa fac astfel incat sa preintampin probleme la un eventual partaj in urma divortlui sau in urma succesiunii. Este suficient un act de donatie facut de mana intre mama mea si mine, in care sa declare sotul si fratii mei ca nu au pretentii la acesti bani, respectiv ca au fost despagubiti?
2. Daca este necesar un act de donatie facut la notariat care ar fi costurile?
3. De cine poate fi atacat actul de donatie?
3. Este suficient daca notarul specifica in contractul de vanzare-cumparare ca banii provin de la mama mea care mi i-a dat mie?
Multumesc foarte mult pentru raspusnuri.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:10, 7 Aprilie 2009
incercati in contractul de v-c sa inserati un paragraf in care sa treceti faptul ca banii provin de la mama dvs.
din cate vad eu, actele nu mai sunt asa sigure si de atacat va pot ataca fratii.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie suma bani cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa-mi acordati sprijinul in rezolvarea urmatoarei probleme: Vrem sa cumparam un apartament cu credit ipotecar. Sotul este titular de credit ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu bani de la parinti cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema. Vreau sa cumpar un apartament. Sunt casatorita. Banii pentru apartament provin in mare parte de la ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in timpul casatoriei doina neagu doina neagu Buna seara,sunt casatorita si stau cu parinti,problema este urmatoarea..parintii mei vor sa vanda casa si sa cumpere un apartament pe numele meu(mai am un ... (vezi toată discuția)