avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cat dureaza pana se efectueaza executarea silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Cat dureaza pana se efectueaza executarea silita?

Daca banca ma anunta ca azi , 23 decembrie , dosarul meu este dat spre executare silita, cand se va face aceasta? Dureaza ceva timp? In perioada aceasta, ca sa scap de executare, mai pot plati in rate sau trebuie platita toata suma? Cum se poate opta pentru retinere din salariu in cazul executarii silite , daca este vorba de o suma sub 5 000 de lei noi?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:15, 24 Decembrie 2013
depinde de cat de repede se obtine si redacteaza incuviintarea de executare silita. pana atunci ar trebui sa va aparati sa faceti contestatie la executare , suspendarea executarii.( adica procese in instanta)...acolo puteti discuta despre cum sa se faca executarea silita. daca nu intreprindeti demersuile legale la timp si in termeni procedurali , riscati sa va fie scoase la vanzare bunurile ( casa, masina etc)
Daca aveti venituri va trebui sa se rezume la poprire, nu se ajunge la executare imobiliara. Si dupa ce va someaza executorul, aveti timp sa va intelegeti amiabil.
Dar de ce asteptati sa se ajunga la executare si nu depuneti sume mai mari de bani pt a scapa de datorie ? In final tot veti plati, de ce sa platiti mult mai mult ?
Am avut o diminuare de salariu de 450 de lei si m-am descurcat mai greu. Incepand de luna viitoare revin la salariul anterior si voi reusi sa platesc. Mi s-au adunat 3 rate de plata ( am 3 banci ) si am platit ratele cand la una , cand la alta si nu am stiut ca se aduna peste 90 de zile( ca se calculeaza de la prima rata restanta ,chiar daca am platit o rata cand aveam 2 rate restanta ). acum pot plati doar o parte. De exemplu am 475 de lei de platit si eu pot plati 200 de lei. Sa-i platesc pe acestia 200 de lei, chiar daca mi-au spus saptamana trecuta ca trimite dosarul la executare?
e in interesul dvs sa platiti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere de plata cu o firma de recuperari creante anulata!!! LiaCucos LiaCucos buna ziua! va necajesc din nou cu una din vesnicele mele probleme. sotul meu a avut un credit la Pireus la care am platit o perioada buna, la un momenta dat ... (vezi toată discuția)
Restante credit exu exu Buna ziua am o intrebare am 2 credite unde nu am mai platit de 4 luni din cauza ca am probleme financiare.Ideia este daca platesc partial adica 50-100 de lei ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)