avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Adresa gresita pe factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Adresa gresita pe factura

Am emis factura catre un client si am realizat ca e o greseala: toate datele firmei clientului sunt corecte, dar am trecut adresa gresita (ramanand tot adresa mea, mai exact). Ce trebuie facut? Clientul a primit deja exemplarul lui, mi-a stampilat pe al meu
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:03, 23 Decembrie 2013
Codul Fiscal
[ link extern ]

ART. 159 Corectarea documentelor
(1) Corectarea informaţiilor înscrise în facturi sau în alte documente care ţin loc de factură se efectuează astfel:
a) în cazul în care documentul nu a fost transmis către beneficiar, acesta se anulează şi se emite un nou document;
b) în cazul în care documentul a fost transmis beneficiarului, fie se emite un nou document care trebuie să cuprindă, pe de o parte, informaţiile din documentul iniţial, numărul şi data documentului corectat, valorile cu semnul minus, iar pe de altă parte, informaţiile şi valorile corecte, fie se emite un nou document conţinând informaţiile şi valorile corecte şi concomitent se emite un document cu valorile cu semnul minus în care se înscriu numărul şi data documentului corectat.
(2) În situaţiile prevăzute la art. 138 furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii trebuie să emită facturi sau alte documente, cu valorile înscrise cu semnul minus, când baza de impozitare se reduce sau, după caz, fără semnul minus, dacă baza de impozitare se majorează, care vor fi transmise şi beneficiarului, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 138 lit. d).
(3) Persoanele impozabile care au fost supuse unui control fiscal și au fost constatate și stabilite erori în ceea ce privește stabilirea corectă a taxei colectate, fiind obligate la plata acestor sume în baza actului administrativ emis de autoritatea fiscală competentă, pot emite facturi de corecție conform alin. (1) lit. b) către beneficiari. Pe facturile emise se va face mențiunea că sunt emise după control și vor fi înscrise într-o rubrică separată în decontul de taxă. Beneficiarii au drept de deducere a taxei înscrise în aceste facturi în limitele și în condițiile stabilite la art. 145 - 147^2.
Si daca nu am nici o valoare de modificat? Totul e corect, suma de plata, CUI, Nr registrul comertului. Singura eroare e adresa firmei beneficiare (clientul). Eu nici nu colectez TVA, sunt neplatitor.

Deci emit o noua factura, cu alt numar? Doar ca sa scriu adresa corecta?

O alta mentiune ar fi ca factura s-a emis din excel, nu din software contabilitate. Deci nu ar fi nici o problema sa printez iar cu adresa corecta, DAR sa pastrez numarul facturii si data. Clientul nu a facut inca bilantul, deci as putea sa-i printez factura cu adresa corecta. Gresesc undeva?
Anulati factura si o inlocuiti.
Trebuie sa solicitati cumparatorului sa va trimita factura originala gresita.
Ii lasati acelasi numar si data.
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare numar factura pfa hyutt hyutt Buna, Sunt PFA (prestez servicii) si as dori sa stiu daca este legal sa corectez cu pixul numarul unei facturi emise catre un client (SRL). Intentionez ... (vezi toată discuția)
Factura gresita Monika_80 Monika_80 Buna ziua, Ce se poate face in cazul in care am primit o factura de la furnizor gresita? Sa va dau exemplu: noi am facut nir pt factura de marfa in valoare ... (vezi toată discuția)
Cum anulez o factura deja raportata si cum fac d300 consulting1234 consulting1234 Buna ziua, Am urmatoarea problema: 1. Am emis o factura in urma cu aproape 50 de zile, pe care clientul nu mai este dispus sa o plateasca. 2. Am raportat-o ... (vezi toată discuția)