avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii

am o fetita cu un cetatean strain ., nu o cunoaste nu stie de existenta ei., am avut cu cetateanul strain o relatie de 7 luni ., cum pot proceda sa il oblig sa isi recunoasca fetita .,sa aiba dubla cetatenie fetita ., iar el sa plateasca pensia alimentara stabilita de lege.,
Dupa 6 ani va ganditi sa repuneti copilul in drepturi...Tardiv si foarte greu in Romania. Nascuta fiind in Spania, numai dupa recunoasterea de catre tata va obtine cetatenia spaniola. Procesul il veti intenta in Spania unde legile sunt mai stricte, numai dupa ce veti angaja avocat spaniol si-i veti pune la dispozitie acte doveditoare a relatiei, testul ADN. Cu fotografii impreuna cu familia lui nu veti demonstra nimic, ati avut statut de chirias( asta o pot declara vecinii lui la care sa nu va asteptati la intelegere asa cum nici la autoritatile spaniole nu o veti gasi). Bani, bani si iar bani fara certitudinea castigarii procesului. Va urez succes.
Procesul il veti intenta in Spania unde legile sunt mai stricte,

De ce, asa credeti dvs ca va trebui sau asa credeti ca ar fi mai bine ?

Din legea 105/1992
ART. 28
Filiaţia copilului în afara căsătoriei se stabileşte potrivit legii naţionale a copilului de la data naşterii.
În cazul în care copilul, cetăţean străin, are şi o altă cetăţenie străină, se aplică legea care îi este mai favorabilă. Legea menţionată se aplică îndeosebi:
a) recunoaşterii filiaţiei şi efectelor ei;
b) contestării recunoaşterii filiaţiei;
c) raporturilor dintre părinţi şi copil, inclusiv obligaţiei părinţilor de a întreţine copilul, de a
-l educa şi de a -i administra bunurile.

@gi-jane. Am inteles ca fetita s-a nascut in Spania.
Copilul e roman, se aplica legea romana si se va judeca in Romania.
Nu stiu de unde ati inteles ca e nascuta in Spania pt ca doamna nu zice unde a nascut fetita.
Nu ii va interzice nimeni sa se judece in Spania, dar banuiesc ca nu ii e la indemana.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
fetita sa nascut in MADRID ., tatal e din Sevilia spaniol din partea de sud ., la nasterea fetitei nu a venit lam anuntat telefonic am vorbit cu el si mia zis nu ma intereseaza vindel faci ce vrei cu copilul

Alte discuții în legătură

Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)
Am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain care nu figureaza pe certificatul de nastere GiuliaM GiuliaM Buna ziua! As dori si eu un sfat! Sunt studenta, am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain, insa el nu figureaza pe certificatul de nastere! Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)