avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am si eu o problema cu pensia alimentara. In anul 2006 in urma unei procesului de divort minorul mi-a fost incredintat mie (respectiv mamei), instanta obligand tatal la plata unei pensii alimentare.Dupa ce am asteptat aproximativ un an aceasta pensie din cauza neplatii ei am angajat un avocat care nici pana astazi nu a gasit o cale sa-l oblige la plata acesteia.La ultima instanta avocata fostului meu sot a spus ca eu nu am nici un drept sa cer pensia ci numai copilul. Mai mult avocata lui a precizat ca va depune la dosar probe ca el a trimis bani.Intr-adevar el a trimis de doua ori bani copilului de sarbatori si i-a platit drumul o data sa vina in tara pentru ca fiul meu este rezident. Chiar nu stiu cum sa mai procedez ca pensia sa-i fie platita fiului meu. Orice sfat mi-ar fi de folos.Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Avocat Ana-Roxana Alexe , Avocat 17:50, 7 Aprilie 2009
Actionati-l pe cale penala pe baza 'abandonului de familie'. Poate avocatul dvs. nu a reusit sa faca acest lucru, dar este singurul posibil, chiar cu riscul de a dura inca cativa ani.
daca aveti hotarare de incredintare a minorului aveti posibilitatea sa faceti plangere pentru abandon de familie, art 305 c.penal. impotriva fostului sot.
ati spus ca ati angajat un avocat, si atunci ma duc cu gandul ca a facut acest lucru. daca a facut aceasta plangere si nu a fost trimis in judecata, inseamna ca sotul nu are venituri si atunci probabil s-a retinut ca nu sunt intrunite conditiile esentiale ale infractiuni.
daca nu a facut aceasta plangere impotriva sotului atunci luati-va un alt avocat care stie ce trebuie sa faca.

av ZAHARIA F.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN, Avocat
Aveti posibilitatea sa faceti o plangere penala pentru abandon de familie,art.305 al.1 lit.c.(neplata pensiei de intretinere timp de 2 luni,cu rea credinta).
Sau puteti apela la un executor judecatoresc daca fostul sot are bunuri ce pot fi executate.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face????? dana 50 dana 50 Prietena mea a divortat de sotul ei acum un an,i-au fost incredintati ei trei copii minori iar sotul urma sa plateasca in fiecare luna o pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara prietenoasa prietenoasa Buna ziua!spuneti mi va rog si mie ,ce am de facut in cazul in care eu sunt in Anglia cu fiul meu,iar fostul sot ,angajat MI nu imi mai trimite pensia ... (vezi toată discuția)