avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensionarii

Buna ziua, acum cateva saptamani s-a vorbit in parlament despre noua lege a pensionarii pe grade si posibilitatea perosanelor care au ramas fara serviciu inainte de varsta pesnionarii sa aibe acest beneficiu de a se putea pensiona in functie de gradul avut in munca.
Acum intrebarea mea este daca legea s-a aprobat si ce persoane beneficiaza de pensionare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 24 Decembrie 2013
Legea respectiva a fost adoptata de Parlamentul Romaniei si promulgata de catre presedintele tarii. Urmea, pentru a intra in vigoare, sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Legea reglementează faptul ca grupa I de muncă va fi luată în calcul la stabilirea vârstei de pensionare.
Astfel, persoanele care au lucrat în grupa I de muncă înainte de anul 2001 vor beneficia de o reducere de trei ani la vârsta de pensionare pentru fiecare şase ani munciți în această grupă.
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare lege pensii boarcornel boarcornel Am lucrat 4 ani si 10 luni in grupa 1 de munca si am lucrat 7 ani in grupa a 2 a de munca.Sunt nascut in iulie 1952.Ce reducere a varstei de pensionare dupa ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie anticipatã la pensie pentru limitã de vârstã dacã ai lucrat în grupa i de muncã LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Pensionarii care au la aceasta data pensie anticipata partiala si 11 ani de munca in grupa I ( pentru munca prestata inainte de anul 2001 ), daca legea va fi ... (vezi toată discuția)
Calculul vechimii pentru grupa i si ii de munca cumulate Solomonea Solomonea Buna ziua! Am si eu o intrebare daca ma puteti lamuri..... ! Tatal meu are varsta de 58 de ani si are munciti 11 ani la grupa I si 21 la grupa II ! Am inteles ... (vezi toată discuția)