avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se intampla daca la contestarea unei amenzi nu am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se intampla daca la contestarea unei amenzi nu am nici un martor ?

Ce se intampla daca la contestarea unei amenzi nu am nici un martor ? Si am primit o citatie in care mi se cere ca in 10 zile sa aduc un martor daca nu se va anula contestatia. Este adevarat ca din lipsa de martori mi se poate anula contestatia? Numai bine.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
AnonimXYZ, utilizator
Cel mai recent răspuns: AnonimXYZ , utilizator 10:18, 1 Ianuarie 2014
Se poate respinge contestatia, din lipsa de martor, nu anula.

Daca nu aveti martor, atunci nu aveti cum sa sustineti si sa dovediti contestatia.
Daca se respinge nu inseamna ca se anuleaza? Ce inseamna cand se respinge o contestatie?
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
AnonimXYZ, utilizator
Conf NCPC o actiune se anuleaza atunci cd se constata- in procedura administrativa prealabila acordarii termenului de judecata - ca cererea introdusa nu satisface exigentele legale.

Pt ca o actiune sa fie respinsa ca neintemeiata tb ca ea sa fi dezbatuta si analizata pe fond de catre instanta.

In functie de etapa procesuala in care va aflati (proced ad-tiva sau judecata) precizati in scris instantei expres faptul ca nu aveti un martor si ca intelegeti sa va folositi in dovedirea cererii de alte acte (de ex inscrisuri).
Asa cum a spusi colega Ca3men, plangerea dvs se poate respinge ca neintemeiata, daca nu puteti proba situatia reclamata. La acest stadiu pre-procesual, trebuie sa comunicati instantei ceea ce v-a solicitat, adica numele si adresa martorului in vederea citarii acestuia, iar in lipsa lui, sa mentionati ca nu exista martori in cauza.
Astfel, plangerea poate fi sustinuta doar daca a fost facuta pe viciile de intocmire a procesului-verbal. success!
Ok si dupa ce se respinge ce sa fac? Pot astepta amenda sa vina din nou acasa ? Ptr ca nu mai am decat copii dupa amenda, originalul mi s-a cerut de catre Judecatorie.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! este legal un proces-verbal de constatare a contravenției ... minerva78 minerva78 Bună ziua! Este legal un proces-verbal de constatare a contravenției întocmit de un agent de politie, care nu a constat contravenția? În raport a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Am depus o contestatie impotriva unui proces-verbal care se baza pe necompletarea datelor personale din CI si anume cnp, serie si numar. Am depus ... (vezi toată discuția)