avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bun platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bun platitor de TVA

2 ani in mediul de afaceri..start-ul ca neplatitor de tva, in acelasi an m-am incadrat ca platitor de tva datorita cifrei de afaceri... pretul pentru acest STATUT este mare ...seaca resursele financiare necesare pentru dezvoltarea afacerii...la fiecare sfarsit de semestru eram socati de contabila cand ne spunea cat tva avem de plata la stat..depasea impozitul pe profit...peste 3000 recordul 6000 ron.. am cautat solutii legale..pentru a reduce plata la tva...am inteles de la experta noastra contabila...ca daca ai mai mult tva colectat decat cumparat....deja esti bun de plata...
deci am incercat sa platim furnizorii la 0... la fiecare sfarsit de semestrul..sa ne platim toate cheltuielile firmei(curent, telefon...etc.) si sa facem investitii cu tva deductibil...
Acestea sunt singurele OPTIUNI LEGALE...pentru a reduce plata tva...

acum urmeaza o bomba si mai mare pentru anul 2013 ..platitor tva la luna pentru ca am depasit 100 000 euro cifra de afaceri... sa ma bucur sau... de NOUL STATUT ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
palko_marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 18:23, 27 Decembrie 2013
Deci stai ca nu inteleg care e plangerea pana la urma
Cand erati neplatitor de TVA dvs. facturati suma X. Acum facturati suma X+TVA - din care TVAul care e nedeductibil merge catre stat.
Singura problema pentru dvs. ar fi daca ati inclus TVA in suma X in loc sa adaugati TVAul peste suma X facturata.

In general treaba cu TVA-ul e simpla: se ia din piata si se da la stat partea nedeductibil si partea deductibila se duce catre furnizorii pe care ii platiti. Adica oricum nu sunt banii dvs. si nu ar trebui sa va faceti socoteli in general in functie de ei.

In general e un lucru bun ca afacerea merge si ca treceti prag peste prag in scurt timp. Asta nu e de plans :) Incercati sa rugati contabila sa va explice mai bine treaba cu TVA si sa va faceti un calcul si un buget. Apoi, treburile vor fi mai clare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, norma de venit, neinregistrat scopuri tva, ce implica depasirea pafonului Popu Popu Buna, sunt PFA, norma de venit, neinregistrat in scopuri de TVA. Facturez doar pentru o firma din SUA, servicii informatice; as dori sa stiu ce anume implica ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor iannis75 iannis75 Buna seara, as dori o explicatie cat mai \\"babeasca\\" la urmatoarea situatie: firma mea este platitoare de tva de la infiintare desi nu am avut activitate pe ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)