avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot plecat de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot plecat de acasa

Suntem casatoriti, avem o fetita de aproape 4 ani. Sotul meu are o amanta in Braila si ieri a plecat sa isi petreaca cu ea concediul. In urma cu o luna de zile mi-a luat din casa certificatul de casatorie si cel de nastere al copilului si le tine la servici la el, pentru a ma impiedica sa ma duc la avocat sa intentez divort (mai ales ca eu nu am loc de munca si zice ca divortez pe banii lui). Este violent, atat verbal cat si fizic, am si la politie o plangere pe numele lui si un certificat medico legal, cat si martori la abuzurile fizice si psihice la care ma supune. Ma ameninta ca va cere custodie comuna daca vom ajunge la divort. El nu a fost un tata adevarat niciodata. A plecat in interes de serviciu mereu de acasa, este scos de la plata intretinerii la asociatie de foarte multa vreme (un an si ceva) pentru ca prea putin sta pe acasa. El mai mult de a se juca cu fetita si de a aduce bani acasa nu face pentru copil. El nu ia dat de mancare, nu ia facut baie, nu a sterso la fundulet, nu ia fost alaturi cand a fost bolnava. :(( M-a lovit de fata cu copilul, si fetita s-a dus la gradinita si a povestit educatoarei ca "tati a lovito pe mami de i-a sarit sange din gura pe parchet". Are vreo sansa sa fie custodie comuna in asemenea imprejurari? Ce imi ramane de facut acum cat e in concediu sa pot sa demonstrez ca efectiv a plecat si ne-a lasat? Nu are acoperire acum ca ar fi in interes de serviciu plecat. Va rog ajutati-ma cu un raspuns urgent. Oricum prea putini avocati mai lucreaza in perioada asta si la Tribunal cred ca e cam liniste, nu m-am interesat inca. Dar trebuie sa ii punctez undeva fiecare pata neagra. L-am iertat destul pentru ca e un copil la mijloc, dar am ajuns la concluzia ca mai mult rau am facut stand langa el si asteptatnd ca el sa se indrepte. Ajutati-ma va rog din suflet! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 19:32, 14 Ianuarie 2014
Cam asta e regula acum, ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca si nu mai pt motive temeinice sa exercitati numai dvs autoritatea parinteasca.
Puteti incerca sa dovediti cu acte si martori ca nu e un parinte bun. Chiar daca nu reusiti, nu e mare diferenta in viata de zi cu zi, daca nu il intereseaza de copil, nu va exercita autoritatea parinteasca decat cand isi va aduce aminte de copil.. sau de dvs.
Puteti depune la judecatoria pe raza careia va aflat domiciliul comun cererea de divort prin care sa cereti divortul din vina sotului, sa exercitati singura autoritatea parinteasca urmand sa probati motivele pt care cereti asta, copilul sa aiba locuinta la dvs, pensie pt copil, sa reveniti la numele anterior casatoriei. Veti timbra cu 100 de lei si veti depune chitanta.
Va trebui sa mergeti si la mediator in prealabil sa va informati despre avantajele medierii si sa depuneti la dosar dovada ca v-ati informat.
Veti avea nevoie si de certificate, le puteti depune in copie daca aveti, iar instanta sa ii ceara originalele sau sa scoateti alte certificate de la starea civila.

Multumesc!
dar dvs. ca sa obtineti custodia minorului cu ce venituri garantati, [ editat] va recomand sa gasiti un loc de munca , sanatate .

Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Mergeti la starea civila si solicitati un alt certificat de casatorie si unul de nastere pe motiv ca le-ati pierdut. Mergeti la un notar si incercati un divort amiabil, sotul dvs sigur va accepta. partaj, custodie pensie alimentara etc, va puteti intelege ulterior, o despartire amiabila si o intelegere ca intre oameni maturi va poate aduce mai mult decat ambitiile care nu fac decat sa va indarjeasca pe unul impotriva celuilalt si va vor aduce umblatura prin tribunale, cheltuieli care vor creste veniturile avocatilor, bani care ar putea fi folositi pt cresterea fetitei. Oricum casnicia dvs este sfaramata si nu sunt sanse de reparare. In plus daca va veti indarji unul impotriva celuilalt copilul va asista la scene care ii vor afecta intreaga viata.
doinitza_dr a scris:

. . . mi-a luat din casa certificatul de casatorie si cel de nastere al copilului si le tine la servici la el, pentru a ma impiedica sa ma duc la avocat sa intentez divort (mai ales ca eu nu am loc de munca si zice ca divortez pe banii lui). . . NU vă putea lua din casă . . . dacă există doar un singur exemplar al celor doi soti, respectiv al copilului celor doi soti.Apoi, a cui este ”casa” ?

Ma ameninta ca va cere custodie comuna daca vom ajunge la divort. = NU poate fi considerată vreo ”amenintare” atâta timp cât însusi legiuitorul a voit chiar asa : custodie comună.Legiuitorul însusi, a responsabilizat ambii soti de toate cele necesare unui copil până la majorat.

El nu a fost un tata adevarat niciodata. = aici, eee aici! Trebuie probat.Simple vorbe puse-n fata instantei la un divort, NU VALOREAZA nimic! Sper ca întelegeti si ca veti tine cont de aceasta.

A plecat in interes de serviciu mereu de acasa, = speta seamănă cu pretinsele ”pamflete” de la postul de televiziune (nu-i pot da numele).Aici, trebuie să ”turnati” cu probe si situatia-i va fi în defavoarea lui.Bateti ”monde” dar bateti bine! Colectati DOVEZI!

este scos de la plata intretinerii la asociatie de foarte multa vreme (un an si ceva) pentru ca prea putin sta pe acasa.= aici e cevaaa ”șușpect” cum zicea cineva : foarte putine asociatii de proprietari ar face asa ceva cu de la sine putere.Faceti pe ”detectivul” particular si va rezulta altceva (probabil, e facuta de comun acord dar ati uitat).

El mai mult de a se juca cu fetita si de a aduce bani acasa nu face pentru copil.= e mult în ziua de azi ca sa poti avea un serviciu dar mai mult e sa poti cu adevarat sa ”aduci bani în casa”.La acest capitol, intervine o adevarată ”problemă” : nu are sens s-o mai discut.

El nu ia dat de mancare, nu ia facut baie, nu a sterso la fundulet, = daca unul din soti aduce cu adevarat bani în casa, celalat sot dacă nu are nici un serviciu, poate si trebuie sa aiba întelepciunea parinteasca de a face celelalte, eventual de a trece cu vederea, de a găsi o strategie în al copta si pe celalat la . . . O asemenea strategie, ar tine unita familia si nicidecum aceste reprosuri ca nu . . . Sotii, trebuie sa se completeze nu sa se acuze, nu să se ”vâneze” unul pe celălalt. Altfel, apar în viata celuilalt : ”amante/amanti” ; alte ocupatii/interese ; dezinteres si ură fata de celalalt sot etc etc toate, duc în final la destrămarea familiei si la o suferinta atroce asupra bietului copil/copii.

nu ia fost alaturi cand a fost bolnava. = aici, poate fi ”asa si asa” :(( M-a lovit de fata cu copilul, si fetita s-a dus la gradinita si a povestit educatoarei ca "tati a lovito pe mami de i-a sarit sange din gura pe parchet". Are vreo sansa sa fie custodie comuna in asemenea imprejurari? = am raspuns mai sus.



Voi retine doar aceste aspecte si voi încerca a face putină lumină, voi răspunde în sfarsitul respectivelor fraze ce le-am disjuns.De celelalte s-au ocupat cei de mai înaintea mea.

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Divort, custodia copilului si ordin de protectie annamaria1993 annamaria1993 buna, am si eu cateva intrebari in legatura cu divortul si cu custodia copilului. as dori sa stiu daca in urma divortului pot avea custodia numai eu. am un ... (vezi toată discuția)
Divortul unilateral soryn77 soryn77 Buna ziua!! Sunt casatorit din 2009 ,am un copil de 4 ani pe care il cresc singur de 2 ani,de cind sotia ne-a parasit . ... (vezi toată discuția)