am solicitat la o primarie anumite documente iar aceasta a refuzat sa mi le trimita.am respectat procedurile conform legii 544, iar acum trebuie sa ma adresez tribunalului.va rog mult sa ma ajutati este urgent sa nu depasesc termenul de 30 de zile.va multumesc
Către,
Tribunalul . . . .
Subsemnata . . ., domiciliată în mun. . , B-dul . . . nr. . ., bl . . ., sc . . ., ap.. . ., cod postal nr. . . ., prin prezenta
C E R E R E
solicit chemarea în judecata a :
Primăriei . . . – prin reprezentanr legal, cu sediul în mun. . . ., str. . . . nr.4, cod postal . . . , pentru nesolutionarea si necomunicarea catre mine a raspunsului în termenul legal de 30 de zile prevazut de lege la Cererea mea înaintata catre aceasta din . . . (ziua, luna, anul) si primita la . . . potrivit semnaturii institutiei publice locale pe Confirmarea de primire din . . . (dacă ati depus-o poștal).
ÎN FAPT
În ziua de 197 februarie 2013, sub nr…….i-am depus pârâtei o CERERE prin care i-am solicitat să-mi comunice . . . Întrucât de la data primirii Cererii mele au trecut un număr de . . . zile, iar Legea nr.544/2001, o obliga să-mi răspundă în 30 de zile de la primire, pârâta nu mi-a solutionat cererea mea si nu mi-a comunicat vreun răspuns, nevoită de împrejurări o chem în judecată.
SOLICIT
1.Obligarea pârâtei la solutionarea integrala, efectiva si punctuala (potrivit cerintelor si nevoilor punctelor cererii mele) a Cererii mele mai sus arătate si comunicarea raspunsului catre mine,
2. Obligarea pârâtei la cheltuieli de judecata ce voi fi nevoita a le face în prezenta actiune.
ÎN DREPT
Constitutia României, art.51 alin 4 ; 52 ;
Legea nr.544/2001, art.
OG nr.27/2002, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor,
Legea Contenciosului Administrativ nr.554/2004 modificata si republicata.
Anexez în copie câte doua exemplare din :
1.Cererea mea din . . . decembrie 2013 catre pârâtă,
Prezenta se depune la serviciul Registratura al instantei în 2 (doua) exemplare identice.
…decembrie 2013 Cu deosebita consideratie,
”ZZZZZZ”
Notă:
- chemati primăria ”Y” (respectivă) PRIN REPREZENTANT LEGAL, altfel pierdeti procesul;
Apoi:
- semnati cele 2 exemplare cu formula : conform cu originalul și le semnati;
- idem pt. orice copie depusă a vreunui document.
E greu si foarte putin profesional sa va dam un model de actiune in contencios administrativ de vreme ce nu exista asa ceva.
Fiecare cerere de chemare in judecata are in vedere speta concreta, are in vedere o situatie de fapt si trebuie intemeiata in drept, asa ca ar fi bine sa consultati si un avocat (macar pt redactarea cererii).