avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... MUTAREA TEMPORARA SI FISA POSTULUI PENTRU NOUL POST
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

MUTAREA TEMPORARA SI FISA POSTULUI PENTRU NOUL POST

Buna ziua. Am mai postat pe acest forum si in luna septembrie o intrebare privind mutarea temporara, pe care atunci am lamurit-o. Revin acum cu aceeasi problema partea a 2-a. In luna iunie am primit o dispozitie privind mutarea mea pe o perioada de 3 luni care ulterior a mai fost prelungita cu inca 3 luni pana la 31 decembrie 2013. Am aflat zilele trecute ca urmeaza inca o mutare de 6 luni, justificarea fiind aceea ca mutarea se poate dispune pentru o perioada de 6 luni intr-un an calendaristic, deci vine 2014, mai primesc 6 luni. Intrebarea mea este daca este legal si daca da, ce pot face sa inchei acest abuz, avand in vedere ca in primele 3+3 luni nu am intocmit sau solutionat vreo adresa, deci eficienta zero. A doua intrebare este legata de fisa postului +anexa respectiva, pentru postul pe care am fost mutata si unde nu ma baga nimeni in seama si nu prestez nimic + inca o anexa pentru un post dintr-un alt serviciu pentru care nu am cunostintele necesare sa rezolv adrese dar sistematic mi se solicita sa ma pun la punct cu legislatia pentru un domeniu pentru care nu am pregatirea necesara. Ce mi se poate intampla daca refuz sa semnez fisa postului cu anexa respectiva + anexa 2 pentru alt serviciu? Adica eu nu am semnat nimic pentru primele 3+3 luni. Precizez ca sunt functionar public. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 29 Decembrie 2013
1. Potrivit dispozitiilor Legii nr.188/1999, art.91 (4) , mutarea temporară pe o altă funcţie publică se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic.

Asadar, si in 2014 exista posibilitatea sa fiti mutat temporar pe o perioada de maxim 6 luni.

Funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situaţiile de mai jos :
a) graviditate;
b) îşi creşte singur copilul minor;
c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detaşarea;
d) detaşarea se face într-o localitate în care nu i se asigură condiţii corespunzătoare de cazare;
e) este singurul întreţinător de familie;
f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detaşării.

Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinară.

2. Refuzul semnarii fisei de post poate fi considerat abatere disciplinara si sanctionata ca atare de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare si detasare danielacr danielacr Buna ziua! In cazul in care am fost mutata temporar la un alt compartiment 6 luni, se poate continua cu detasare 6 luni fara acordul meu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Trecere pe un alt post ana55 ana55 Sunt functionar public,am studii superioare,am obtinut postul prin concurs la taxe si impozite.Pot fi obligata sa trec pe post de contabil ,daca nu vreau,si ... (vezi toată discuția)
Contestatie cariera functionar Justitiarul711 Justitiarul711 Un functionar public absolvent al unei facultati de economie, care lucreaza in cadrul serviciului de evidenta, poate fi mutat prin dispozitie de primar, fara ... (vezi toată discuția)