avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica

Buna ziua... sunt casatorita de 3 ani, dar nu prea merge casatoria (sotul este cam violent)... din aceasta casatorie a rezultat si un copil, care are acum 1 an si 6 luni... vreau sa depun cerere de divort, dar nu prin tribunal... cum trebuie sa procedez... multumesc si astept raspuns urgent...
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 13:55, 8 Ianuarie 2014
Daca nu vi-l da, ce face cu el, il creste el ? Unde ? Cred ca doar va necajeste mai ales ca a vazut ca are cu ce.
De unde obtineti ordinul a scris av Patrascu mai sus la art 25. Daca ati apelat la forum cu ceva intrebari, cititi si raspunsurile.


Multumesc de raspunsuri... Sarbatori cu bine sa aveti... am luat copilul la mine iar maine daca este deschis ma duc sa inaintez cererea de divort... copilul cred ca mie mi-l va incredinta spre crestere... tinand cont ca mama lui este bolnava, nu poate sa o tina mult timp. tatal lui lucreaza cate 12 ore si el tot cate 8-10 ore sta la munca... Multumesc mult inca o data...
copilul va avea locuinta la dvs, asta e clar, insa ambii veti exercita autoritatea parintasca , nu va va fi incredintat.
Doamna, oricat va este de greu, nu plecati fara sa aveti un plan. Strangeti dovezi intai dna, cereti ordin de protectie la judecatoria de care apartineti intai, scotateti-va certificate medico-legale, chemati martori, chiar si o vecina, cu care suntei mai apropiata. Incredintare nu mai exista dna! Ne-a blagoslovit U.E cu autoritatea parinteasca comuna, dna, apoi urmeaza "drepturile" tatalui (fara obligatii!) desigur, programde vizitare, vacante, plangeri la politie ca nu-i respectati drepturile, cereri si alte plangeri la DGASPC, nici circul Globus nu are atatea programe cate inventeaza "taticii"! Stati sa vedeti! Asa ca "inarmati-va cu dovezi intai, apoi faceti o cerere de ordonanta presedintiala de stabilire a domiciliului copilului la dvs, si stabilire a pensiei de intretinere, ca va pleaca cu pruncul in parc si nu v-il mai aduce si nu va v-a putea nimeni ajuta si abia dupa, cerere de divort. Din momentul in care aveti pensia fixata cereti-i banii, nu asteptati sa treaca luni de zile fara sa va plateasca. Sfatuti-va cu un avocat doamna, ca usor nu cred ca va fi. Succes.
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
proastasatului, utilizator
Daca sotul nu e de acord cu divorul doar la instanta puteti divorta.
Interdictia se poate obtine si daca divortati la notar dar tot la judecata se va stabili interdictia.
interdictia poate fi greu de obtinut si dreptul de a vedea copilul il pooate obtine separat de interdictie.
Insa daca nu stie si nu va avea avocat ati putea avea noroc.

Alte discuții în legătură

Ordin de restictie marina eusenia marina eusenia Cum pot optine un ordin de restrictie?sotul e violent verbal si fizic cu mine si copilu de 14 ani,tin sa precizez e eliberat conditionat!ce pot face sunt ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie anaferat anaferat cum pot obtine un ordin de restrictie? cui trebuie sa ma adresez si cit dureaza pina obtin acest ordin? este vb de ordin de restrictie pt sotul meu (vezi toată discuția)
Violenta domestica anamaria77 anamaria77 Buna ziua.As avea nevoie de ajutorul dvs pt ca nu stiu unde sa depun un memoriu in legatura cu problema cu care ma confrunt.De aproape doi ani sotul meu si a ... (vezi toată discuția)