avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme bancare

Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine potrivit legi doar 30% din salarul meu,iar banca imi retine tot salarul.... As dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac,dar mai sunt cateva detalii de spus...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:27, 3 Ianuarie 2014
Pe veniturile din salarii nu se poate pune poprire mai mare de 50 %. Poprire aveti doar pt fisc si cele doua credite, astea nu trebuie sa depaseasca jumatate din salariu, restul le platiti de bunavoie.
Daca ati vb la munca sa va dea cash sau sa va vireze la alta banca, nu ati mai putea plati nici cardul de cumparaturi, ar cere si astia executarea silita si astfel ati ajunge ca pt 4 executari sa aveti poprit jumatate din salariu.

ca eu credeam ca oricat as avea de plata nu mi se poate retine mai mult de 50% din venit.

e o diferenta intre a avea de plata si a avea poprire pe cont sau salariu.
Si factura de telefon o aveti de plata, mai e pana ajungeti la executare pt neplata.
Pt cardul de cumparaturi, desi aveti de plata, banca va ia banii pt ca dvs ati autorizat-o prin contract sa va ia banii pt suma de plata scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu intreg!! johnnygardosh johnnygardosh Buna ziua. datorita faptului ca am avut un credit neachitat, am fost executat silit, respectiv mi s-a pus poprire pe jumatate de salariu la Raiffeissen Bank. ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Datorie banca razvan_alexandru14 razvan_alexandru14 buna ziua am un credit la raiffeisen bank si un card de cumparaturi la aceiasi banca. in urma cu 3 luni mi-a blocat cardul de salar in urma unei restante de ... (vezi toată discuția)