avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire concediu medical

in urma discutiilor, am ramas nelamurit daca este legal sau nu ca un salariat sa revina la locul de munca inainte de terminarea concediului medical. exemplu am conecdiu medical 10 zile si dupa 8 vreau sa vin la munca de bunavoie. dau declaratie ca sunt apt. ma poate lamuri cineva daca este sau nu legal. mentionez ca am studiat OG 158, Codul Muncii si normele de contril ale casei de sanatate. nicaieiri nu am gasit interdicitia de a reveni din CM. stiu ca in practica se uzeaza asa ceva, dar ma intreb cat este legal ca angajatorul sa isi asume la un moment dat riscul de a primi la munca un salariat care nu este refacut sau care are inca concediu medical prescris de doctor? argumente sunt si pro si contra de aceea poate exista cineva care a avut o astfel de problema sa imi explice.
multumesc
Cel mai recent răspuns: laur7901 , utilizator 09:55, 10 Aprilie 2009
solicitarea dvs. nu face obiectul de activitate al CASMB.:giggle:
Cel mai grozav raspuns de la institutiile statului!!! =D>
Daca nu ei, atunci cine???
asta intreb si eu cine?????#-o
acum am trimis si la CNAS
"In temeiul prevederilor normelor metodologice privind controlul concediilor medicale aprobate prin Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui CNAS nr. 60/32/2006, va rog sa ma lamuriti daca constituie o incalcare a prevederilor OUG 158/2005 cu modificarile ulterioare urmatoarea situatie:
- salariatul doreste sa revina din concediu medical, si solicita aceasta prin declaratie scrisa, neefectuand astfel intreaga perioada de concediu medical stabilita prin certificatul eliberat de catre medic. In calitate de angajator pot sa ii interzic sau sa ii permit revenirea din concediu medical? Cum procedez in acest caz?
Am prezentat raspunsul CASMB in speranta ca pana la final institutia dumneavoastra va lamuri aceasta problema ridicata in calitate de asigurat cat si de angajator.
Va multumesc."
asteptam un raspuns? sunt curios si eu =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume din fambp cili1959 cili1959 Buna ziua .Am o mare nedumerire .Cum se pot recupera sumele suportate de catre angajator pentru plata indemnizatiilor pentru concedii medicale ale ... (vezi toată discuția)
Revenire la inainte de terminarea medicalului irinajunca irinajunca Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: am un angajat cu medical in perioada 01.12-30.12.2011 cod 01. insa el vrea sa revina la munca mai devreme, de ... (vezi toată discuția)