avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil la primarie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil la primarie

Buna ziua,

Am citit ca divortul pe cale amiabila se poate face si la primarie. Va rog sa imi spuneti care sunt actele necesare si conditiile si daca exista o anumita perioada de timp de la data casatoriei care permite divortul la primarie. Mentionez ca nu sunt copii si nici partaj.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:45, 2 Ianuarie 2014
Nu conteaza de cand sunteti casatoriti, puteti divorta oricand. Va prezentati cu buletinele, certificatul de casatorie, certificatele de nastere. Mai bine va interesati la sursa si cat e taxa.
Si la primarie exista acea perioada de 30 de zile, ca si in instanta? Am inteles ca trebuie depusa si o cerere...exista un formular sau trehuie sa o redactam noi?
Da, tot 30 de zile si veti completa cererea acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort liliana v liliana v cum se face divortul la primarie sau la notar? ce acte sunt necesare? cum se face cererea la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor Marius Nou Marius Nou Va rog sa imi spuneti care e cea mai rapida posibilitate de a divorta cu acordul partilor. Nu avem copii, nu avem bunuri comune. Suntem casatoriti de 9 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare divort AlinaMarinFlorea AlinaMarinFlorea buna ziua, As dorii sa stiu ce acte sunt necesare si unde trebuie sa ne prezentam pentru un divort pe cale amiabila, mentionez ca nu avem nimic de impartit ... (vezi toată discuția)