avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina

Buna ziua, sunt dublu cetatean(roman-maghiar) si in urmatoarele zile vreau sa-mi cumpar un autotorism ne-inmatriculat in RO,si este legea ca daca am domiciliu stabil in RO trebuie inmatriculat dupa 3 luni ..deci eu am 2 domiciliuri, si va rog sa ma ajutati, oare ma obliga legea sa-l inmatriculez in RO, sau poate sa fie inmatriculata in alta tara din U.E. ? :O Va multumesc, Stima !=D>
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 17:04, 1 Ianuarie 2014
Avand in vedere ca sunteti si cetatean maghiar nu cred ca aveti obligatia de a-l inmatricula neaparat in Romania. Legislatia privind inmatricularea se refera strict la cetateanul roman care doreste sa cumpere un autoturism, sa circule cu el si are un singur domiciliu stabil, acest domiciliu fiind in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau nu - contract v-c auto neautentificat Battista Battista Un cetatean X doreste sa cumpere un autoturism de la cetateanul Y. Autoturismul este inmatriculat pe Italia, cu numere noi, iar cetateanul Y sustine ca ... (vezi toată discuția)
Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)