avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Azil de batrani
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Azil de batrani

Doresc sa deschid un azil de batrani si am infiintat o SC SRL in acest scop. Am nevoie si de o fundatie in cadrul acestei SC SRL? Multumesc anticipat pentru sfaturile dvs
Cel mai recent răspuns: ludeea , utilizator 12:05, 28 Februarie 2017
Deci,ONG-urile sunt acele forme de persoane juridice,fara un scop lucrativ!Dar,SRL este forma persoanei juridice,cu scop lucrativ,si este aducatoare de profit!
Faceti o afacere in profit,aveti un SRL,un AF,o Intreprindere individuala!
Faceti o Fundatie,atunci nu aveti direct calea unui profit,dar Fundatia poate infiinta apoi un SRL!Cum vreti sa fiti sprijinit in acel azil de batrani?Caritabil sau social de la Stat?Apoi va puteti organiza!La multi ani!:console:
Daca organizati activitatea de asigurare servicii sociale/camin de batrani pe ong, puteti sa strangeti fonduri din sponsorizari si donatii cat si din contributii de la stat.
In schimb pe societate comerciala nu puteti sa adunati sponsorizari.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Buna ziua,
Daca ati putea sa ma ajutati cu un sfat referitor la deschiderea unui azil de batrani. Noi nu dorim neaparat obtinere de fonduri europene , in acest caz este in regula sa infiintam un SRL ?adica un azil de batrani poate avea forma juridica a unui SRL ? (am citit pareri atat pro cat si contra si sunt nelamurita).

Un raspuns m-ar ajuta nespus !
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare ong terorista2012 terorista2012 Suntem trei persoane care vrem sa infintam un ONG care are ca si scop construirea unui azil de batrani,azil care sa aiba si un magazin de desfacere unde sa ... (vezi toată discuția)
Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)
Daca deschid un magazin caritabil, e considerat ong? olcootza81 olcootza81 Buna ziua, as dori sa deschid un magazin caritabil, un spatiu mic inchiriat, unde lumea vine si doneaza practic orice doreste, iar obiectele sunt vandute la un ... (vezi toată discuția)