avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infintare ONG

Suntem trei persoane care vrem sa infintam un ONG care are ca si scop construirea unui azil de batrani,azil care sa aiba si un magazin de desfacere unde sa se poata vinde ouale care se produc de gainile de la azil,laptele pe care le produc vacutele de la azil etc cum sa scriem statutul si contractul?
Cel mai recent răspuns: terorista2012 , utilizator 05:07, 21 Iulie 2012
Din cate observ este vorba de doua lucruri diferite. ONG-ul este una iar magazinul poate fi o societate comerciala a acestuia insa nu se pot constitui in acelasi act. Ar trebui sa consultati insa pe cineva cu experienta pentru intocmirea actului constitutiv care ulterior sa va dea dreptul de a infiinta o societate.
Este vorba de accelasi ong care poate face mai multe.
Poate primi donatii haine din strainatate care daca nu sunt bune celor din azil sa se poata vinde ca ulterior bani sa intre tot pentu cei din azil.
Mai exact un ong care primeste donatii dar care isi si produce singur bani pentru ai putea ingriji pe batrani.
Ma straduiesc sa fac singura statutul dupa ce o sa fiu mai bine documentata si dupa ce o sa vad cum reactioneaza lumea la aceasta idee.
Mi-e personal imi surade ideea de a face bine altora chiar daca imi solicita timpul .
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
Parerea mea este ca aveti de-a face cu doua activitati diferite prin natura lor:
1. Crearea unui ONG. Conform art. 1 din OG 26 / 2000 privind asociatiile si fundatiile, persoanele se pot constitui in aceste forme de organizare pentru "desfasurarea unor activitati de interes general sau in interesul unor colectivitati locale, ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial". Deci scopul unui ONG este strict nepatrimonial, adica nu genereaza venituri.
2. "Un magazin de desfacere care sa ...." deja intram in sfera unei activitati de comert, activitate care, trebuie sa respecte niste reguli si care produc venituri, deci o astfel de forma de organizare are scop patrimonial, genereaza venituri. Ca din aceste venituri se va sponsoriza ONG-ul este total altceva.



daca ong-ul nu genereaza venituri cum se sustine?
eu vrand sa fac un azil de batrani cum achit cheltuiellile cum intretin batrani daca nu am venituri?
sponsorizarile nu sunt venituri?sau donatiile?si as putea sa il mentin doar din sponsorizarii si donatii?
Puteti sa va autorizati ong-ul care sa administreze caminul si sa desfasoare si comert.
Dar cred ca va aruncati la o treaba destul de grea si costisitoare. Si care in plus cere si ceva experienta.
Poate ca cel mai bine e sa va faceti ong-ul, sa activati o perioada in comunitate incercand sa oferiti servicii sociale. Asta trebuie sa se intinda cam pe 5 ani. Serviciile sociale, indiferent de furnizor, trebuie acreditate de directiile teritoriale ale Ministerului Muncii.

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Azil de batrani rbuhescu rbuhescu Doresc sa deschid un azil de batrani si am infiintat o SC SRL in acest scop. Am nevoie si de o fundatie in cadrul acestei SC SRL? Multumesc anticipat pentru ... (vezi toată discuția)
Bilant ong phill thomas phill thomas Bună seara! Vă rog să-mi daţi şi mie o informaţie corectă şi actuală referitoare la activitatea unei fundaţii . Fundaţia respectivă este ... (vezi toată discuția)