avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea procesului care va fi in 22 ianuarie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea procesului care va fi in 22 ianuarie

oare cum pot sa aman un proces care va fi in data de 22 ianuarie?
este vorba de inselaciune,am impacat cu partile vatamate dar oricum vor fi condamnat.....cum pot sa obtin o amanare ca sa intru sub incidenta noului cod penal? mentin ca deja e al 11lea termen...pur si simplu sa cer de la judecator o amanare asa sa fiu sincer si sa zic adevarul....??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:31, 5 Ianuarie 2014
Este greu de spus ce va face instanta in cazul dvs.

Am si eu o situatie similara insa pedeapsa aplicata este de 10 ani si o
amanare ar fi utila...

Pentru simplul motiv ca se modifica legea nu stiu daca se va amana...desi...ar putea constitui o economie financiara din partea statuluio amanare dupa parerea mea...
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
hm...norocul meu este ca inca sunt pe fond,dar am un prieten care tot in 22 ian are termen la curtea de apel....al doilea,primul a fost amanat pt angajare avocat..acum incearca amanarea avocatul cerand timp pt studierea dosarului...bineinteles nu facem contractul cu el numai in ziua respectiva..ce ziceti are sanse?
Probabil ca o sa aiba... oricum judecatorii, habar nu au ca urmeaza sa intre in vigoare noul cod, si nu au cum sa se prinda de ce se solicita atatea amanari ... incercati cu lacrimi si sensibilizari la "curason" !

;)
Este singura varianta pentru ca avocatul sa poata amana.
Exista insa destule cazuri in care nu se acorda amanare.
Depinde foarte mult si de complexitatea cauzei si de apararea pe care o poate face avocatul.
Instantele amana si si functie de valoarea apararii care poate fi facuta si nu pentru simplul motiv ca solicita amanare avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecare in libertate? iubitik iubitik concubinul meu este arestat preventiv 29 de zile pt o iselaciune in care exista probe care il incrimineaza, el si-a recunoscut greseala si a mers pe impacare ... (vezi toată discuția)
Sanse egale in fata legii dupa intrarea noului cod. lamurire de ce este necesar o amnistie,gratiere oltul oltul Dupa intrarea noului cod penal vor beneficia de o reducere a pedepsei cei condamnati la o pedeapsa mai mare decat maximum special prevazut de noul cod.Deci in ... (vezi toată discuția)
Termen pentru impacare oltul oltul cand si unde are loc citirea actului de sesizare a instantei? (vezi toată discuția)