avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen pentru impacare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen pentru impacare

cand si unde are loc citirea actului de sesizare a instantei?
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 18:16, 5 Ianuarie 2014
La prima zi de infatisare.
Este insa mai mult ceva formal.
Exista mentiunea inincheierea de sedinta.
Puteti verifica.
Nu e chiar atat de formal :)

La primul termen cu procedura completa, procurorul da citire actului de sesizare al instantei; de fapt este rechizitoriul pe care il citeste intr-o forma prescurtata... altfel, daca rechizitoriul are vreo 60-70 de pagini, ar insemna ca sa stam vreo 2 zile numai pentru un singur dosar la citirea actului de sesizare al instantei :)))

Oricum, judecatorul va prinde in incheierea de sedinta, mentiunea ca a fost citit actul de sesizare al instantei.
iar daca in primul termen cer amanare pt angajare avocat procurorul citeste actul de sesizare? sau numai in urmatorul termen?
De aceea ziceam ca e formal...
Am vazut si rechizitorii de 300 de pagini...

Daca cereti termen pentru angajare avocat se amana judecata si atat.
Fara avocat nu se poate face nimic.
deci nu citesc actul de sesizare numai cand instanta este completa? intreb deoarece conform noului cod in caz de inselaciune impacarea partilor inlatura raspunderea penala,ATENTIE!! DACA impacarea intervine pana citirea actului de sesizare....deci instanta dispune incetarea cercetarii in al doilea termen daca primul termen a fost amanat pt angajare avocat?

Alte discuții în legătură

Impacare dupa citirea actului de sesizare oltul oltul in cazul infractiunilor in care impacarea inlatura raspunderea penala impacarea are efect daca intervine pana citirea actului de sesizare....eu am un proces pe ... (vezi toată discuția)
Amanare in camera preliminara mezgageza mezgageza ae poate cere si obtine amanarea cauzei in camera preliminara stiinc ca citarea inculpatului este obligatoriu? (vezi toată discuția)
Inselaciune, impacare cu partea vatamata MuscaluCatalin MuscaluCatalin Sunt inculpat intrun dosar de inselaciune cu nr...............,si ma judec cu el de aproximativ 1 an de zile(in conformitate cu art.344 al.2 din legea ... (vezi toată discuția)