avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formularul U1-fost 301
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formularul U1-fost 301

Am lucat 6 luni ca badanta, in Italia,dupa care am accesat indemnizatia de somaj miniASPI,inainte de aceasta perioada de 6 luni,in Romania am lucrat cu contract pe perioada nedeterminata ,avand o vechime de peste 23 de ani.am plecat in Italia luandu-mi 4 luni de concediu fara plata.La finalul celor 4 luni am lichidat contractul cu acordul partilor,eu lucrand in italia deja.Nestiind de formularul U1,am accesat somjuldupa 6 luni incadrandu-ma la miniASPI.Daca in 2014 voi ramane fara contract de munca in Italia,voi putea folosi formularulU1
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 3 Ianuarie 2014
Formularul U1 certifică perioadele de asigurare, de angajare sau de activitate independentă pe care le-aţi realizat într-o altă ţară UE, care vor fi luate în considerare pentru acordarea prestaţiilor de şomaj.

În cazul în care rămâneţi fără loc de muncă după ce aţi lucrat în Italia şi solicitaţi prestaţie de şomaj în această ţară, va este necesar formularul U1.

Pentru ca unei persoane să îi fie luată în considerare vechimea în muncă realizată în tara, aceasta trebuie să obtina de la AJOFM formularul U1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul u1 stefania_pantea stefania_pantea Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa munca in strainatate gabriela1989 gabriela1989 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns in legatura cu somajul . Am sa incep cu detalierea povestii si dupa cu intrebarile. Am inceput un cotract sezonier ... (vezi toată discuția)
Somaj, asigurari sociale si indemnizatie de crestera a copilului gabriela1908 gabriela1908 Buna ziua, Am lucrat in Regatul Unit cu contract pe perioada determinata 6-7luni/an in ultimii 7ani.in luna octombrie 2015 am terminat contractul si am ... (vezi toată discuția)