avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formularul U1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formularul U1

Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat si daca se poate intradevar. Eu lucrez in Anglia din vara anului 2013 pana in prezent,dar pe sezonuri, 6 ,10 uneori 7 luni pe an . As putea beneficia de somaj la sfarsitul acestui sezon obtinand acest formular? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 1 Februarie 2023
Formularul U1 certifică perioadele de asigurare, de angajare sau de activitate independentă pe care le-aţi realizat într-o altă ţară UE, care vor fi luate în considerare pentru acordarea prestaţiilor de şomaj.

Formularul este eliberat de instituția de securitate socială competentă din țara/țările în care ați lucrat ultima dată.

Pentru ca unei persoane să îi fie luată în considerare vechimea în muncă realizată în tara, aceasta trebuie să obtina de la AJOFM formularul U1.

Forumularul U1 este destinat unei persoane aflată în şomaj, care solicită prestații de șomaj într-un stat membru și care a fost anterior asigurată sau a lucrat într-un alt stat membru. Atunci când este cazul, se emite de către acest din urmă stat membru.
Documentul trebuie prezentat serviciului de ocupare a forței de muncă sau fondului de asigurare pentru şomaj din țara în care se solicită prestaţia.
Statul membru în care se solicită prestaţia va ține cont, în măsura necesară, de perioadele menţionate în prezentul certificat
Referitor la indemnizatia de somaj prin formularul U1 , valoarea este calculata in functie da valoarea salariului in tara in care am lucrat? Exemplu: salariul meu in Cypru in ultimii 5ani este 1000 euro daca depun formularul U1 in Romania ce suma as primi pt somaj?
Pentru informaţii exacte despre dreptul la prestaţii de şomaj, contactaţi AJOFM-ul in raza careia doriţi să depuneţi cererea.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua as dori sa stiu de unde pot face rost de formular U1 , locuiesc în Spania,se poate dacă am certificat digital,multumesc
@ Marina Mary

Formularul U1 poate fi solicitat personal dacă sunteţi în ţară, dar şi prin scrisoare transmisă prin poştă pe adresa agenţiei teritoriale de care aparţineţi cu domiciliul/reşedinţa, sau pe adresa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în calitate de organism de legătură.

Luati legatura cu AJOFM-ul si vedeti daca se poate obtine si online.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Formularul e301 jan200one jan200one sunt in concediu fara plata 1 an si as vrea sa obtin formularul e 301 pt in belgia . Ce pasi trebuie sa urmez pt a obtine formularul eu momentan fiind pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa munca in strainatate gabriela1989 gabriela1989 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns in legatura cu somajul . Am sa incep cu detalierea povestii si dupa cu intrebarile. Am inceput un cotract sezonier ... (vezi toată discuția)
Obtinerea formularului e301 Refdy Refdy Tatal meu locuieste in Spania si are nevoie de formularul E301 pentru a obtine o indemnizatie. Problema consta in faptul ca el nu poate sa vina in tara, drept ... (vezi toată discuția)