avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Insolventa - vanzare casa, ajustare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Insolventa - vanzare casa, ajustare TVA

Am construit o casa in 2006 si am vandut-o dezmembrata in 5 parti la doi cumparatori dar prin 5 contracte de vanzare cumparare in 26 februarie 2007, imobilul fiind vandut la stadiu de "rosu". In instanta s-a stabilit ca sunt platitor de tva deoarece s-a considerat activitate cu caracter de continuitate si ANAF mi-a elberat certificat PF platitoare de TVA. In instanta s-a facut raportde expertiza a constructiei, din acesta reiesind ca valoarea investita este mai mare decat cea recuperata prin vanzare.Cum as putea sa fac ajustarea de tva, tinand cont ca am doar 30% din facturi restul achizitiilor le-am facut pe bon de casa deoarece imobilul l-am construit in regie proprie, a fost singurul pe care l-am avut proprietate personala. Nu am datorii decat tva la stat. Pentru a scapa de aceasta povara trebuie sa ma declar insolvent? Care este finalitatea insolventei? Instanta ar putea stabili sa nu mai platesc tva tinand cont ca din raportul de expertiza reiese ca valoarea investita in imobil este mai mare decat cea recuperata prin vanzare?Va multumesc si astept chiar alte sugestii pentru a scapa de aceasta povara!
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 18:38, 17 Ianuarie 2014
Insolvenata este doar pt PJ
Pt pf nu s-a aprobat( a ramas in parlament)
Solutii eu unul nu prea stiu..
Din pacate ajustarea de TVA se face doar daca ati avea facturi cu TVA.Ar trebui sa vorbiti si cu un avocat ( are mai multa experienta in ce priveste raspunsul instantelor..)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva androneemil androneemil TVA se poate deduce pe baza raporului de expertiza tehnica constructii, raport cerut de catre instanta prin care s-a stabilit daca este constructie noua si ... (vezi toată discuția)
Tva teren intravilan construibil + cladire(locuinta) spin1968 spin1968 Buna ziua! Am un srl care a achizitionat un teren de 600 mp intravilan construibil in 2012. Vreau sa construiesc o locuinta in regie proprie si sa vand ... (vezi toată discuția)
Tva androneoana androneoana Am fost inscris ca persoana fizica platitoare de tva pentru tranzactii imobiliare ( vinderea unui imobil dezmembrat in 6 apartamente). Doresc sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)