TVA se poate deduce pe baza raporului de expertiza tehnica constructii, raport cerut de catre instanta prin care s-a stabilit daca este constructie noua si evaluarea constrctiei . Mai exact, raportul de expertiza al constructiei tine loc de facturi. Imobilul a fost instrainat in 2007, la momentul actual nu mai detin facturi pentru cheltuielile de la momentul respectiv pentru constructia imobilului. Sunt persoana fizica platitoare de TVA prin decizie judecatoreasca deoarece am instrainat un imobil la rosu, proprietate in anul 2007 la intocmind 5 contracte de vanzare- cumparare.
Cum as putea sa deduc TVA , tinand cont de faptul ca la momentul ridicarii constructiei am luat facturi aproximativ 30% din costuri, restul cu bonuri de casa, asta deoarece am construit in regie proprie la acel moment nu credeam ca o sa instrainez imobilul. Chiar si raportul de inspectie fiscala este partial urmand sa fac ajustarea tva conform Titlul VI - pct 62, alin 4), lit. c) si alin.5, din H.G 44/2004 cu modificarile H.G 1620/2009.