avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA

TVA se poate deduce pe baza raporului de expertiza tehnica constructii, raport cerut de catre instanta prin care s-a stabilit daca este constructie noua si evaluarea constrctiei . Mai exact, raportul de expertiza al constructiei tine loc de facturi. Imobilul a fost instrainat in 2007, la momentul actual nu mai detin facturi pentru cheltuielile de la momentul respectiv pentru constructia imobilului. Sunt persoana fizica platitoare de TVA prin decizie judecatoreasca deoarece am instrainat un imobil la rosu, proprietate in anul 2007 la intocmind 5 contracte de vanzare- cumparare.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
androneemil, utilizator
Cel mai recent răspuns: androneemil , utilizator 19:15, 12 August 2013
TVA-ul nu se poate deduce pe baza raportului de expertiza.
Cum as putea sa deduc TVA , tinand cont de faptul ca la momentul ridicarii constructiei am luat facturi aproximativ 30% din costuri, restul cu bonuri de casa, asta deoarece am construit in regie proprie la acel moment nu credeam ca o sa instrainez imobilul. Chiar si raportul de inspectie fiscala este partial urmand sa fac ajustarea tva conform Titlul VI - pct 62, alin 4), lit. c) si alin.5, din H.G 44/2004 cu modificarile H.G 1620/2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa - vanzare casa, ajustare tva androneemil androneemil Am construit o casa in 2006 si am vandut-o dezmembrata in 5 parti la doi cumparatori dar prin 5 contracte de vanzare cumparare in 26 februarie 2007, ... (vezi toată discuția)
Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare imobil art 141 (2) f Olivia Nedelcea Olivia Nedelcea SRL platitor de TVA Hala+teren achizitionata in 2003, tva dedus, folosita pana in 2007 si inchiriata pana in prezent cu tva. Reevaluare la dec.2008. Vreau sa ... (vezi toată discuția)