avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indreptare eroare materiala- termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indreptare eroare materiala- termen

In cat timp de la ramanerea definitiva a unei sentinte prin nerecurare se poate face cerere pt indreptarea unei erori materiale? Exiata termen prescriptie? Sau perimare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 3 Ianuarie 2014
C.proc.civ. , art. 442 - Îndreptarea hotărârii
(1) Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea și susținerile părților sau cele de calcul, precum și orice alte erori materiale cuprinse în hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu ori la cerere.
(2) Instanța se pronunță prin încheiere dată în camera de consiliu. Părțile vor fi citate numai dacă instanța socotește că este necesar ca ele să dea anumite lămuriri.
(3) În cazul hotărârilor, îndreptarea se va face în ambele exemplare ale hotărârii.

Cererea de îndreptare a hotărârii judecătorești poate fi formulată oricând, insa indreptarea, hotărârii nu poate fi cerută pe calea apelului sau recursului, ci numai în condițiile art. 442 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza daca sunt greseli intr-o hotarare judecatoreasca ... juridic.answer juridic.answer Cum se procedeaza daca sunt greseli intr-o hotarare judecatoreasca in care e mentionata o persoana juridica care nu are nici o tangenta cu dosarul (presupun ca ... (vezi toată discuția)
Indreptare greseala? Brokeru22 Brokeru22 In motivarea unei sentinte instanta stabileste ca dobanda fiscala trebuie acordata de la data platii taxei. In partea finala(cred ca dispozitiv se numeste) ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca rendec rendec Buna ziua, Astazi mi a fost comunicata o hotarare judecatoreasca nesemnata, in continut se gasesc o serie de erori si sunt foarte multe greseli gramaticale. ... (vezi toată discuția)