avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deschidere firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deschidere firma

Buna seara si LA MULTI ANI!
O intrebare:
-vreau sa-mi deschid o firma care se ocupa cu comercializarea accesoriilor pentru telefoane mobile.
Daca comand de pe EBAY--eu trebuie sa platesc tranzactia inainte(asa se procedeaza)--ei nu-mi trimit factura--eu cum pot sa ma justific in fata legilor din Romania?
Vreau sa-mi explicati cum se procedeaza in acest caz.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adilau , utilizator 18:34, 4 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Din cate stiu eu, comenzile de pe EBAY le ridicati de la posta. Acolo se face o declaratie pentru bunurile primite si valoarea de intrare. De asemenea, plata o faceti on line. Puteti printa documentul care atesta tranzactia ( plata) si un exemplar al declaratiei de la posta, care este un del de declaratie vamala si cu acestea puteti face intrarea in societate.
Da,sunt de acord,doar ca anumite,sau cea mai mare parte din produse nu se plateste vama,pentru ca nu depaseste valoarea de 50 de dolari.
Eu nu comand de la un anumit supplier..comand de la mai multi si poate ca nu depasesc 50 de dolari /furnizor ca sa platesc vama.
In acest caz ce se poate face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere colet in vama... este posibil? ina_enache ina_enache Buna ziua As dori sa comand multe produse cosmetice si de ingrijirea personala... circa 1000 produse. Suntem 10 colege si pt a nu achzitiona separat, am ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe vamale legale sau abuzive? raluca_baltatanu raluca_baltatanu Buna ziua! Numele meu este Raluca, iar in randurile de mai jos va voi prezenta o speta des intalnita, insa niciodata explicata de cineva specializat si ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)