avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparaturi pe Ebay,shipping, taxe vamale, taxe ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparaturi pe Ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva....

Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, toate bune si frumoase...PANA ajunge coletul in Romania la Posta romana.
Taxe vamale
Taxe postale pentru ca a circulat in Romania
TVA.
Ce-i de facut oameni buniii????!!!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters169673, utilizator
Cel mai recent răspuns: paramarian , utilizator 09:14, 22 Septembrie 2012
Nu puteti decat sa le platiti. Puteati scapa doar daca vanzatorul ar fi marcat pachetele drept cadou sau ar fi estimat valoarea la o suma mult mai mica decat ce platiti efectiv.

Se plateste TVA daca valoarea coletului este peste 10 EUR, si taxe vamale daca valoarea este peste 150 EUR. Taxa postala ar trebui sa fie infima.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
multumesc pentru raspuns!
Dar cand trimit o scrisoare si platesc timbru pentru Satele Unite il platesc aici tot,nu? Nu mai plateste si cel care primeste scrisoarea. Daca vorbesc international in Roming platesc numai eu, cel care initiaza apelul? Nu stiu stiu pentru ce sa platesc pentru colete altfel!
Pentru ca e vorba de BUNURI care au valoare comerciala intrinseca, spre deosebire de corespondenta sau alte lucruri. Taxele vamale exista in toata lumea, insa cotele difera. Daca vreti sa cumparati fara taxe vamale (dar cu TVA la peste 10 EUR) trebuie sa gasiti un vanzator care sa expedieze din UE.
Taxele vamale se impun si la bunurile romanesti care se exporta in SUA. TVA este taxa pe consumul intern al populatiei (exporturile sunt scutite), deci nu-l puteti evita cumparand direct din exterior (altfel ar fi avantajata productia bunurilor in exterior cu efecte negative asupra industriei).

In cazul UE este vorba de piata comuna (deci nu exista taxe vamale) si statele membre se incredinteaza unul pe altul ca vor colecta TVA ca si cum consumul s-ar petrece in tara respectiva. Aceasta reciprocitate este posibila si prin aceea ca fiecare membru UE este obligat sa aiba TVA (prin Directiva 2006/112/CE 15% este minimul pe care un stat il poate percepe), in timp ce SUA de exemplu nu percep TVA.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
eumarian, utilizator
Buna seara.

Si daca dau comanda dupa ebay.de , site-ul din germania care face parte din UE , eu mai platesc la vama TVA la un laptop de 200 de dolari de ex?
Sau la un produs din SUA, un laptop care cumparat prin licitatie a ajuns la 80 de dolari cu tot cu transport, sunt obligat sa platesc TVA-ul?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru motociclete ionuts ionuts Vreau sa import o motocicleta noua din SUA, New York. Motocicleta este fabricata in UE, mai precis in Anglia. As vrea sa stiu daca trebuie platite taxe vamale ... (vezi toată discuția)