avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Aport in natura Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Aport in natura Intreprindere Individuala

Buna ziua,

Am o intreprindere individuala si recent mi-am modificat activitatea principala.
Astfel ca pot folosi niste electronice pe care le-am achizitionat ca si persoana fizica.
Intrebarea este cum pot eu sa le aduc ca aport la Intreprinderea individuala, ce valori sa aiba, suma pe caare am platit-o pentru ele? ( eu nu am niciun document justificativ de cand le-am achizitionat)
De asemenea, eu am contabilitate in partida simpla si nu stiu cum sa le trec in registrul inventar si daca se face vreo amortizare la ele...

Sper sa primesc ajutor din partea dvs pentru aa putea face de la inceput lucrurile cum trebuie.

Va multumesc!

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: dumitru elena , utilizator 21:22, 6 Ianuarie 2014
Din codul fiscal, art. 48: Nu sunt considerate venituri brute:
a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia.
Intocmiti un contract de comodat cu acele mijloace fixe/obiecte de inventar pe care le folositi dar care nu sunt achizitionate pe pfa. Doar ce cumparati pe pfa le treceti in registrul inventar.
Multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari intreprindere individuala DaviAndrei DaviAndrei Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu 2 probleme. - am cumparat un elevator. Cum il inregistrez, lunar, sau la sfarsitul anului toata suma pt anul ... (vezi toată discuția)
Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Int.ind. cum inregistrez sumele platite pentru achizitia de marfuri? LLAAVVIINNIIAA LLAAVVIINNIIAA Bun gasit! Am deschis la 1 iunie o Intreprindere Individuala. Va rog mult, ajutor pentru urmatoarele situatii: 1. Cum (si unde?) inregistrez sumele platite ... (vezi toată discuția)