avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot descoperi un certificat de deces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot descoperi un certificat de deces?


Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean despre care eu stiu doar ca si-a inregistrat propritatea(care ma intereseaza, un loc de casa) in CF, in anul1922, si ca familia lui a fost proprietara de mosii(974iugare, stiu din Anuarul SOCEC al Romaniei Mari, vol. doi, pag.1867) in satul respectiv.
El a vandut locul de casa, in 1931, fara contract, unei terte persoane, de la care mama mea l-a cumparat,in 1947, cu contract de vanzare-cumparare incheiat la notar( dar neinregistrat in CF).Acolo, mama si-a construit casa si a locuit pana in 2007, cand am adus-o la mine pentru ca nu se mai putea ingriji singura.
Acum vrem sa vindem casa si terenul procesul(civil, uzucapiune) este pe rol, dar este suspendat pentru ca nu am putut prezenta certificatul de deces.Am fost la primaria comunei, am cautat in arhivele bisericilor, in cimitire si nu am gasit nicio urma.De la ARHIVELE NATIONALE si de la EVIDENTA POPULATIEI (a judetului)am primit raspunsuri negative.
Problema e ca nu cunosc locul decesului.In aceasta situatie, este imposibil sa nu fie o alta solutie, o alta cale pentru a demonstra ca, dupa 66 de ani de posesie netulburata, eşti proprietar si, pri urmare,iti poti vinde proprietatea.
Ajutati-ma, va rog, sa o gasesc!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 12:33, 4 Ianuarie 2014
de la Primaria unde a avut ultimul domiciliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot descoperi un certificat de deces? cosarpavel cosarpavel Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean despre care eu stiu doar ca si-a inregistrat propritatea(care ma intereseaza-un loc de ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces cosarpavel cosarpavel Bună seara! Vă rog sa-mi sugrati o rezolvare a următoarei situaţii complicate: Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean ... (vezi toată discuția)
Ce faci când judecãtorul îþi impune o sarcinã prea grea, imposibilã? cosarpavel cosarpavel Bună seara! Vă rog sa-mi sugerati o rezolvare a următoarei situaţii complicate: Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean ... (vezi toată discuția)