avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce faci când judecãtorul îþi impune o sarcinã ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce faci când judecãtorul îþi impune o sarcinã prea grea, imposibilã?


Bună seara!
Vă rog sa-mi sugerati o rezolvare a următoarei situaţii complicate:
Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean despre care eu stiu doar ca si-a inregistrat propritatea(care ma intereseaza, un loc de casa) in CF, in anul1922, si ca familia lui a fost proprietara de mosii(974iugare; stiu din Anuarul SOCEC al Romaniei Mari, vol. doi, pag.1867) in satul respectiv.
El a vandut locul de casa, in 1931, fara contract (asa dupa cum scrie in contractul de vanzare-cumparare al mamei mele), unei terte persoane, de la care mama mea l-a cumparat,in 1947, cu contract de vanzare-cumparare incheiat la notar( dar neinregistrat in CF).Acolo, mama si-a construit casa si a locuit pana in 2007, cand am adus-o la mine, pentru ca nu se mai putea ingriji singura.
Acum vrem sa vindem casa si terenul , dar procesul(civil, uzucapiune) este suspendat , pentru ca nu am putut prezenta certificatul de deces si urmasii, dupa cum a solicitat instanta..Am fost la primaria comunei, am cautat in arhivele bisericilor, in cimitire si nu am gasit nicio urma.De la ARHIVELE NATIONALE si de la EVIDENTA POPULATIEI (a judetului)am primit raspunsuri negative.
Inteleg ca judecatorul are nevoie de acte pentru a putea emite o solutie, dar consider ca impune o sarcina prea grea, imposibil de realizat. In localitatea in care este terenul respectiv, nimeni nu stie nimic despre cel inscris in CF in 1922(doar au trecut 92 de ani).El se numeste Buding Carol, si am intalnit,pe internet, acest nume de familie doar in Tara Galilor(Regatul Unit...).
In aceasta situatie, este imposibil sa nu fie o solutie, o alta cale pentru a demonstra ca esti proprietar dupa ce ai platit terenul respectiv(actiune facuta in fata unui notar si consemnata de acesta intr-un contract incheiat intre vanzator si cumparator) si dupa 66 de ani de posesie neîntrerupta, netulburata.
Cu ce argumente aş putea convinge completul de judecata sa repuna cauza pe rol si sa dea o solutie favorabila mamei mele?
Ajutati-ma, va rog, sa gasesc un mod de rezolvare!



Cel mai recent răspuns: cosarpavel , utilizator 11:58, 13 Aprilie 2014
la evidenta populatiei l-ar avea daca stiti sigur unde a murit domnul si daca stiti si anul dar va spun eu ca le este lene sa-l caute.
ar trebui solicitat instantei, sa formuleze si ea cerere de eliberare duplicat a certificatului
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Nu stiu unde a murit si nici anul. Nu stie nimeni.Doar in CF e trecut anul1922, anul inregistrarii proprietatii. El a fost proprietar de mosii. Sunt si alte procese care s-au împodmolit cand s+a ajuns
repuneti cauza pe rol si cereti-i instantei sa-si exercite rolul sau activ in rezolvarea spetei si sa faca ea, cercetarile necesare
Multumesc pentru sugestie.
Instanta poate refuza cererea de a-si exercita rolul activ si de a face cercetarile necesare?Cum procedez daca refuza si eu mai cheltuiesc niste bani cu repunerea pe rol/ Mai am vre-o sansa?Avocata care ma reprezinta mi-a spus ca nu se mai poate face nimic si ca va incerca printr-un alt proces sa obtinem terenul si apoi sa intabulam casa. Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot descoperi un certificat de deces? cosarpavel cosarpavel Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean despre care eu stiu doar ca si-a inregistrat propritatea(care ma intereseaza-un loc de ... (vezi toată discuția)
Cum pot descoperi un certificat de deces? cosarpavel cosarpavel Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean despre care eu stiu doar ca si-a inregistrat propritatea(care ma intereseaza, un loc ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces cosarpavel cosarpavel Bună seara! Vă rog sa-mi sugrati o rezolvare a următoarei situaţii complicate: Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean ... (vezi toată discuția)