avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna ziua , mama mea a avut un hectar de teren agricol la tara , in vara m a imputernicit pe mine cu procura facuta de un notar ca sa vanda acest teren,vreau sa precizez ca mama mea nu se putea deplasa si de aceea m a imputernicit pe mine sa semnez in locul ei ,notarul a venit acasa la ea cu martor de fata ca e de acord.problema e urmatoarea persoana care a cumparat terenul nu a facut actele atunci imediat si s a angajat ca le va face in maxim 3 luni s a incheiat o promisiune ,banii i a dat de atunci in jur de 50 mil.care i au revenit mamei mele.problema este ca cam la o saptamana dupa aceea mama a decedat ,l am anuntat imediat pe domnul acela ca mama a murit,ce se face in cazul acesta mama a vandut terenul cat era in viata cu promisiune sa se faca actele in 3 luni ,ea daca a murit acuma cum facem? omul isi vrea actele banii i a dat deja de cand traia mama.eu mai am o sora care care nu a tinut legatura cu noi si ea a acuma vrea bani din teren dar terenul a fost vandut de mama in viata deci nu se pune problema ca ar fi mostenire pt ca e deja vandut de ea in viata.va rog frumos sa mi spuneti cum sa facem omului trebuie sa i se faca actele pana la urma daca mama nu mai este,precizez inca o data terenul a fost vandut de ea in viata banii i au revenit ei deci nu cred ca sora mea are vreun drept acuma sa zica ca vrea parte din teren
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
alexacris, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexacris , utilizator 13:14, 4 Ianuarie 2014
daca vanzarea nu a fost incheiata in forma autentica, acea imputernicire data dvs este nula la data decesului ei.
trebuie dezbatuta mostenirea si vor vinde mostenitorii.
dar persoana care a dat banii este de asemenea indreptatita sa ceara recuperarea banilor de la mostenitori daca ei nu vor sa ii vanda acel teren.
banii s au dat de atunci de cand traia mama pe teren omul acesta isi vrea doar actele acuma cum sa fie mostenire daca a fost vandut de ea banii i au revenit ei va rog sa ma lamuriti noi nu avem de unde sa i dam banii inapoi terenul a fost vandut de mama
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
alexacris, utilizator
daca vanzarea nu a fost incheiata, terenul ramane in patrimoniul ei odata cu decesul.
Daca a decedat imputernicirea nu mai e valabila, nu conteaaza ca a luat banii. Mostenitorii mostenesc activul si pasivul (si bune si rele)
eu vreau sa i fac actele omului cat mai repede problema este ca am o sora care nici la imormantarea mamei nu a venit iar daca se ajunge la succesiune ea o sa vrea bani si de unde daca terenul e deja vandut , chiar nu exista o lege pt asa ceva daca s a vandut cand era in viata mi se pare imposibil sa nu se poata face omului actele va rog frumos chiar nu este nici o solutie

Alte discuții în legătură

Este inselaciune si amenintare? justinianeu justinianeu Mama mea locuieste in casa parintilor decedati din anul 1994, pe care ea a suportat cheltuieli cu cei doi morti. Timp de 24 ani a platit taxe si impozite la ... (vezi toată discuția)
Santaj si intimidare sorinmst sorinmst Santaj, Intimidare De curand (iunie 2015) am incheiat succesiunea dupa bunica (d. martie 2014), imediat ce am gasit cumparatorul pt. mostenire(casa cu ... (vezi toată discuția)
Vanz /cump fara iesire din indiviziune? teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta sa inteleg ceea ce traiesc- -bunicii mei au decedat ambii in 1998- -in 1999mama mea si sora ei au vandut o ... (vezi toată discuția)