avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj si intimidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj si intimidare

Santaj, Intimidare

De curand (iunie 2015) am incheiat succesiunea dupa bunica (d. martie 2014), imediat ce am gasit cumparatorul pt. mostenire(casa cu teren), de la care am incasat avansul (cca 15%), urmand ca restul sa fie transferat pana in 10 august, dupa finalizarea cadastrului.
Pana in luna mai mostenitori dupa bunica au fost cele doua fiice ale ei, mama mea si sora ei; in luna mai, matusa a decedat si noua mostenitoare a devenit fiica ei, verisoara mea; mama mea e nedeplasabila, eu fiind imputernicit la succesiune.
Verisoara mea a locuit pana acum trei ani in SUA in acelasi timp cu sora mea care se afla acolo din 2001; Verisoara mea pretinde ca sora mea ii este datoare suma de 10.000 USD (nu are dovezi).
Ieri a venit la noi acasa cerand ca mama sa-i achite pretinsa datorie a surorii mele, altfel anuleaza contractul de vanzare, urmand sa returnam dublul avansului catre cumparator; ea spune ca isi permite sa faca asta, pt. ca acum cateva zile a vandut apartamentul mamei ei; a incercat sa ne intimideze aducand si doi indivizi, unul - prietenul ei politist, amandoi folositi de curand ca martori la succesiunea dupa mama ei.
Din cate am citit, situatia e una de santaj.
Nu as vrea sa ii reclam la politie pana nu incheiem vanzarea, dar, daca insista, trebuie sa o fac.
Va rog, un sfat !

P.S. Verisoara mea are antecedente in SUA; am un document care dovedeste ca in timp ce era in perioada de probare de 36 de luni pentru trafic de cocaina, a inselat autoritatile statului Nevada, motiv pt. care a fost deportata acum trei ani.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
sorinmst, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:03, 10 Iulie 2015
Nu observ sa fie vorba de santaj in sens penal.
Nu trebuia sa va combinati la acte juridice aiurea.

Calculati si vedeti cat pierde si ea.

Poate gasiti o alta modalitate juridica sa rezolvati problema.
Poate ar fi bine sa mergeti cu actele la avocat ca sa cautati o varianta juridica.
Nu inteleg despre ce acte juridice "aiurea" vorbiti; ne-am "combinat" la succesiune, era inevitabil, ea facand parte dintre mostenitori.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
sorinmst, utilizator
In momentul incasarii avansului a fost incheiata si o promisiune de vanzare la notar?
Daca da, atunci si matusa dvs. s-a obligat sa vada cota detinuta din casa si terenul mentionat, astfel ca acum mostenitoarea, verisoara, daca accepta mostenirea, este si ea obligata sa vanda. In cazul in care nu accepta mostenirea din partea mamei, atunci respectiva cota revine celorlalte clase de mostenitori.

Promitentul cumparator poate solicita instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de contract.

Cod civil - Art. 1669
Promisiunea de vânzare şi promisiunea de cumpărare
(1) Când una dintre părţile care au încheiate promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.
(2) Dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător în cazul promisiunii unilaterale de vânzare sau de cumpărare, după caz.
(4) În cazul promisiunii unilaterale de cumpărare a unui bun individual determinat, dacă, mai înainte ca promisiunea să fi fost executată, creditorul său înstrăinează bunul ori constituie un drept real asupra acestuia, obligaţia promitentului se consideră stinsă.


Nu este infractiune faptul ca invoca ca are bani de luat si nu semneaza.
Degeaba mergeti la politie.

Pe promitentul cumparator nu il intereseaza problemele dvs. ci daca respectati sau nu contractul.
Cautati sa rezolvati ce e de rezolvat si nu inutilitati.

Oamenii diligenti merg la avocat ca sa se intereseze inainte de a semna ceva.
@Avocat Lascoschi
Ori nu m-am exprimat eu bine, ori nu ati citit dvs. in intregime mesajul meu initial: verisoara mea spune ca daca mama nu-i da - pe neve - cei 10.000 de dolari(datorie imaginara a surorii mele catre ea), atunci anuleaza contractul de vanzare chiar cu riscul de a pierde jumatate din dublul arvunii - bani pe care ea ii are iar noi nu - incercand sa ne puna intr-o situatie aparent fara iesire si aici cred ca e santajul pt. care ar trebui sa merg la politie.
Promitentul cumparator nu are nici o legatura cu situatia asta.





Alte discuții în legătură

Contestatie vanzare Diana Chis Diana Chis Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie,daca se poate: bunicul meu a incheiat o promisiune de vanzare cu o asociatie agricola, in luna ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans! Ovidiu1313 Ovidiu1313 Consultanta recuperare avans! Buna ziua, recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru garsoniera proprietate personala. Cumparatoarea sa ... (vezi toată discuția)