avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte pierdute, refacere din strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte pierdute, refacere din strainatate

Prima data vreau sa doresc tuturor un An nou fericit si multa sanatate. Problema mea este urmatoarea: nu mai am nici un act care sa dovedeasca identitatea mea...certificat de nastere-buletin-pasaport...pur si simplu nimic. Momentan ma aflu in Austria si pun o intrebare persoanelor care cunosc aceasta problema. Ma intreb daca e posibil din Austria sa fac unele demersuri pentru a face macar certificatul de nastere si buletinul????...scuzati-ma dar sint tare confuz cu aceasta problema. Imi pun speranta in Dumneavoastra deoarece in urma cu 5 ani am fost enorm de mult ajutat de persoanele competente de aici. Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:10, 16 Ianuarie 2014
Va multumesc pentru raspuns. Pina la urma parca vad ca voi fi nevoit sa merg in Romania cu psaport consular valabil numai pentru dus si nu intors. Totusi voi incerca varianta scrisa de mine mai sus dar dupa cum am fost lamurit de dumneavoastra si persoanele competente de pe acest forum vad ca singura solutie este aceasta scrisa de dumneavoastra mai sus. Multumesc tuturor care pina acum m-au sfatuit si indrumat. Sa vedem ce va fi pina la urma. Multa sanatate va doresc.
Nu cu pasaport, cu titlu de calatorie veti veni inapoi. Sa va asteptati la ceva greutati daca nu mai aveti niciun act, fie el si expirat, cu poza. V-ar fi de folos chiar si un permis de conducere. Insa nu va lasati descurajat, trebuie sa va ajute chiar daca se vor lua cu mainile de cap. Succes!
Multumesc pentru raspuns. Binenteles ca ma astept sa ramina uimiti cei de la consulat dar imi e teama de aroganta si intrebarile nu prea frumoase care le voi intilni la granita Romaniei. (cunosc un caz personal care sa reintors in tara cu asa zisa foaie de repatriere...binenteles nu ca mine dupa 16 ani) Pentru lucrul acesta evitam sa ma duc in Ro si sa imi fac actele acolo. Si poate ma mai trezesc si cu vreo amenda si dosar...cine stie ce legi noi are Romania.
Ca doar nu ma pot duce la consulat si sa spun ca ieri mi-am pierdut toate actele. Doar exzista o statistica unde scrie cind mi-a fost eliberat ultimul act pe numele meu. Poate ma fac vedeta cu cazul meu si se sesizeaza cei de la Guinness book.!!!
Ei na... nu cred ca din cauza titlului de calatorie a fost luata la intrebari (daca a fost) cunostinta dvs. De cand suntem in UE s-au relaxat mult politistii de frontiera. Sunt o multime de romani care vin inapoi cu titlu de calatorie, nimeni nu s-a mai plans de asa ceva.
Dosar doar pentru asta nu va face nimeni. Amenda care o puteti risca - desi nu cred ca o sa vi se intampla - este cuprinsa intre 40 si 80 de lei, la Evidenta.

Cei de la Consulat s-ar putea sa afle cand v-a fost eliberat ultimul act pentru ca daca nu aveti act cu poza vor avea ceva de lucru insa nu va pot tine in Austria din cauza asta. Vor trebui sa va rezolve.

Imi pare rau sa va dezamagesc dar numai din cauza asta n-o sa ajungeti in Guinness Book. Sunt altii care va depasesc :)

Alte discuții în legătură

S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)
Buna. acte pierdute in strainatate - ce trebuie facut? blankab blankab am si eu nevoie de putin ajutor.in urma cu cateva zile o cunostinta care se afla la munca in strainatate si-a pierdut portofelul cu acte.Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)