Buna seara,
Daca data probabila a nasterii este 1 martie, as putea sa iau tot concediul de maternitate dupa acea data? Vreau sa prelungesc cat pot perioada dupa nastere, dar fara a intra in concediu de crestere a copilului. As putea sa iau dupa nastere concediu medical obisnuit si dupa concediul de maternitate? Daca as opta ca sotul sa intre in concediu de crestere a copilului, eu as putea beneficia de inca o luna acasa? Am inteles ca s-a schimbat legea si ca daca unul dintre parinti opteaza pentru CCC de ex. 2 ani, de fapt ar sta 23 luni, deoarece 1 luna este pentru celalalt parinte.
Multumesc.
Va multumesc pt raspuns.
Mai am o singura intrebare : daca se opteaza pentru CCC 2 ani, pot sa stea acasa si tata si mama in aceeasi perioada? Sa stea amandoi cu copilul primele 6 luni de exemplu? Din cate ati spus mai sus, inteleg ca amandoi trebuie sa depuna in acelasi timp (dupa terminarea concediului de maternitate) actele la primarie, luandu-se in considerare veniturile pe ultimele 12 luni, fiecare cu indemnizatia lui?
Va multumesc.
In cazul in care ma hotarasc eu (mama) sa intru prima in CCC 2 ani, imediat dupa concediul de maternitate si ma intorc la serviciu inainte de a face copilul 2 ani, pot sa primesc stimulentul de insertie in conditiile in care in perioada ramasa pana la 2 ani intra tatal in CCC?
Va multumesc.
1. Nu puteti sa fiti amandoi, in acelasi timp, in concediu crestere copil (CCC).
2. Tatal va depune actele la Primarie atunci cand va dori sa intre in CCC.
3. Fiecaruia dintre parinti i se calculeaza separat indemnizatia pentru CCC.
4. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti benficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Dar nu puteti beneficia, in acelasi timp, dvs. de stimulentul de insertie si tatal de indemnizatia pentru CCC, trebuie sa alegeti intre ele.
Concediu medical
chirea
Buna ziua , numele meu este Georgiana si sunt in 29 saptamani(7 luni si o saptamana) de sarcina , si a inceput sa imi fie din zi in zi mai greu , ce as ... (vezi toată discuția)