avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

va rog sa.mi clarificati cat de cat situatia ca aud fel si fel de zvonuri.
sunt casatorita din 1989.am doi copii majori. sotul a lucrat 11 ani in italia perioada in care am achizitionat un apartament. sotul a avut 30 000 lei in banca,eu am hotarat sa ii scot si sa caut un apart. deoarece se auzea ca se vor scumpi. la inceput sotul nu prea a fost de acord,dar pe parcurs l.am convins. am reusut de am luat un apart cu doua camere si imediat dupa o saptamana pretul caselor a crescut enorm,deci daca mai stam cateva zile,astazi acest apart.nu exista in posesia noastra. sotul spune mereu ca e cumparat de el,da, dar eu chiar nu am avut o contributie in acest joc?noi locuim intr.un alt apartament cu 3 camere pe care l.am primit de la locul lui de munca unde lucra inainte de a pleca din tara.cand sotul a plecat la munca in italia copiii erau micuti,eu am lucrat foarte putin,am fost o mama grijulie,am hotarat sa raman acasa cu ei.i.am crescut si educat frumos,este mandru de ei.din italia nu ne trimitea mai mult de 100...150 eur lunar,dar primeam pensia lui care la inceput era de aproape 300 lei,crescand cate putin in fiecare an. copiii au crescut , la fel si nevoia de bani,gazda,intretinere,deoarece baiatul dupa liceu a plecat mai departe,fetita era la liceu si aveam mare nevoie de bani pentru meditatii,apoi cheltuielile casei,nu.mi ajungeau banii,mi.am vandut tot aurul,apoi mai aveam noroc de parintii mei care locuiau aproape si ne ajutau ei.in spania sotul a cunoscut o femeie cu care a stat impreuna 5 ani pana ce am mers eu acolo,e posibil sa se intalneasca si acum. momentan s.a intors in tara de tot,eu am ramas in spania deoarece am fost avertizata ca de ma voi intoarce si eu,nu voi primi de la el niciun leu.....acum eu trebuie sa lucrez in afara tarii,impreuna am hotarat sa divortam. vreau sa stiu,cum se vor imparti aceste case,deoarece el vrea sa ramana in apart.cu doua camere iar eu si copiii in cel cu trei. eu nu sunt de acord,vreau ca baiatul sa ramana in cel cu doua iar noi sa.l impartim pe celalalt,sotul nu e de acord,de aceea eu voi cere ca ambele apartamente sa fie vandute si apoi banii impartiti.ce vreau sa va mai intreb,copiii nu pot primi partea lor? nu se poate imparti la 4? apoi,sotul deja vrea sa plece in celalalt apart,desi nu suntem divortati, legal,procedeaza corect?

va multumesc.:(
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va intelegeti mergeti la notar daca nu in instanta, copii nu primesc nimic acum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul dvs se poate muta unde doreste ca nu e arestat la domiciliu. Apoi, cum sa impartiti bunurile la 4? Copiii au contribuit in vreun fel ?
In mod corect bunurile se impart egal intre soti, daca ajungeti in instanta si vreti ap cu 3 camere, va trebui sa ii platiti o diferenta de bani,
Daca ati ajuns sa va intelegeti ca dvs sa luati ap cu 3 cam si el sa ramana cu cel de 2 camere, faceti partajul la notar pana nu se razgandeste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie imi pare cel putin o oferta rezonabila cea facuta de sot, dar sigur, nu cunosc detalii.
Copiii nu au drept daca nu au muncit si achitat apartamentele.
Daca le vindeti, o sa pierdeti mult amandoi, piata e proasta, timp nu aveti daca le vindeti prin instanta, se va executa, pretul va fi diminuat, puteti pierde si jumatate din valoarea lor.
Ar trebui sa discutati cu un avocat inainte sa faceti vreun demers.
Este admisibil partajul bunurilor comune în timpul comunităţii, fără ca prin aceasta să se lichideze regimul comunităţii sau să se modifice regimul matrimonial .

Partajul poate fi realizat:

 în natură, proporţional cu respectiva cota-parte a fiecărui coproprietar;

 atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unui coproprietar, la cererea acestuia;

 vânzarea bunului şi distribuirea preţului: vânzarea bunului se face în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie publică, în condiţiile legii, iar distribuirea preţului către coproprietari se va realiza proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei.




Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La partajul voluntar după succesiune, se pot împărți și ... Denxela Denxela La partajul voluntar după succesiune, se pot împărți și bunuri care nu au fost moștenite? De exemplu, după decesul tatălui, mama moștenește ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei, probleme nirama nirama Buna ziua, va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi priliminare! Avem un ap. de 2 cam. si sunt nevoit sa accept divortul, dar nu si partajul egal, pt. ca nu as ... (vezi toată discuția)
Mostenire legala care sunt cotele partilor? claudiughebauer claudiughebauer Tatal moare si lasa sotia cu care nu are copiii si 3 copiii din alta casatorie cum se imparte apartamentul de 2 camere???Apartament cumparat de parinti ... (vezi toată discuția)