avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Taxa ambalaje import
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Taxa ambalaje import

In cazul in care am importat niste produse care erau ambalate in cutii de carton avem obligatia declararii lunare a cantitatilor de ambalaje introduse pe piata ?
Daca am facut acest lucru in luna Noiembrie 2013,trebuie sa incepem declararea acestora la Fondul pentru mediu?
In caz afirmativ va rog sa-mi precizati daca calitatea de ,,Contribuabil" se dobandeste la data depunerii primei declaratii la AFM sau este necesara o solicitare anterior depunerii declaratiei lunare cu ambalajele de import /introduse pe piata ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 20:16, 10 Ianuarie 2014
Buna seara,

Da, aveati obligatia raportarii cantitatii de deseuri introduse pe piata, si sa efectuati plata.
Trebuie sa depuneti declaratia (mai bine mai tarziu decat niciodata, ca urmeaza penalitatile) fara o notificare prealabila. Exista si un program la Mediu care va faciliteaza acest lucru(il gasiti pe site)

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie fond mediu - afm Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, Introducem pe piata marfuri importate, acestea sunt ambalate in cutii de carton. Nu avem contract cu OTR. Avem contract cu o firma pentru reciclare ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Declaratia la fondul de mediu -ambalaje introduse pe piata bigi bigi Buna am o firma (comert en gros) care face importuri de bunuri, care vin ambalate pe paleti, in cutii de carton si folii de plastic. Pana la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)