avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declaratie fond mediu - AFM
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declaratie fond mediu - AFM

Buna ziua,
Introducem pe piata marfuri importate, acestea sunt ambalate in cutii de carton. Nu avem contract cu OTR. Avem contract cu o firma pentru reciclare carton. Stocam ambalajele si cand strangem o cantitate mai mare, la 2-3 luni, vin cei de la soc. de reciclare sa ridice cartonul si ne dau un tichet de cantar. Ce trebuie sa declar lunar la mediu la Cantitatea valorificata prin reciclare si la Cantitatea realizata individual? Declar doar in lunile in care reciclez? Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: mihaichg , utilizator 16:54, 8 Noiembrie 2017
Lunar trebuie sa declarati cantitatea de ambalaje introduse pe piata nationala, adica ambalajele produselor importate.
In lunile in care predati deseuri de ambalaje la firma de reciclare, declarati cantitatea valorificata prin reciclare.
Trebuie sa va asigurati ca in contract este specificat ca reciclarea se face pentru atingerea obiectivului firmei dvs. De asemenea, trebuie sa faceti facturi pentru aceste deseuri si sa scrieti si pe ele textul cu obiectivul. Cititi capitolul V din OM 2413/2016, unde scrie ce conditii trebuie sa respectati ca sa va ia in considerare AFM-ul valorificarea.
In plus, solicitati de la firma de reciclare certificate de valorificare pentru cantitatile pe care le-ati predat.
Cand spuneti ca introduceti pe piata marfuri importate, va referiti la materii prime sau la produse pe care le distribuiti in Ro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie fond mediu - ce/cand declaram la cantitatea valorificata prin reciclare Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, Introducem pe piata marfuri importate, acestea sunt ambalate in cutii de carton. Nu avem contract cu OTR. Avem contract cu o firma pentru reciclare ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)