avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL DE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL DE MOSTENIRE

Buna ziua,
tatal meu este proprietar, prin mostenire de la parinti,al casei si terenului aferent.Odata cu retrocedarea pamantului a mostenit mai multe terenuri.
Din prima casatorie au rezultat doi copii si extinderea locuintei.In1996 a divortat fara a face partaj pana in prezent.Ulterior s-a recasatorit si-a cumparat o alta locuinta,si nu are alti copii.Ce drepturi avem noi copii si actuala sotie dupa decesul tatalui?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRISTIAN2014 , utilizator 14:12, 6 Ianuarie 2014
Din ce va avea tata la data decesului, sotia ( daca ii va supravietui) ,va mosteni 1/4, iar copiii vor imparti egal 3/4.
asta este pentru bunurile proprii, si partea sa din bunurile comune. depnde mult daca noua casa a fost luata ca bun comun cu actiuala sotie...atiunci ea are din start 1/2 , s doar 1/2 se imparte cum v-a spus colega mai sus.
actuala sotie are 1/4 si din prima locuinta care nu este partajata cu prima sotie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire hotnog_ionut hotnog_ionut o matusa a mea a fost casatorita cu un cetatean. nu au avut copii. eu sunt nepot de gradul 1 a matusii. aceasta a avut pe rol 4 ha de teren arabil. matusa mea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces adry2276 adry2276 Recasatorit fara copii din a doua casatorie. 3 copii din prima casatorie. Traiesc separat de actuala sotie dar nu divortat. Vreau sa imi cumpar o casa si o ... (vezi toată discuția)