avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ...

Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire de la părinți o casa cu pământ și de pe urma primei soții niște terenuri și un apartament care este trecut pe numele meu cu drept de întreținere. În cazul decesului tatălui ,cea de a doua sotia are vrun drept asupra bunurilor dobândite înainte de căsătorie și la apartamentul trecut pe mine cu drept de întreținere? Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liviur83 , utilizator 09:01, 20 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asupra apartamentului, nu, pentru ca a fost deja transmis, din timpul vieții, în baza contractului de întreținere.
Dar din celelalte bunuri, da.
Soția supraviețuitoare moștenește 1/4.
Din câte știam bunurile dobândite înainte de căsătorie sunt bunuri proprii și nu se împart.. doar bunurile dobândite în timpul căsătoriei sunt bunurile care se impart
Știați bine, dar asta se aplica în caz de divorț.
În cazul de fata este vorba de deces.
Soțul supraviețuitor moștenește
Va mulțumesc pentru ajutorul acordat. O seara plăcută

Alte discuții în legătură

Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)